no live tv, (no guide access)

Help and support for HDHomeRun DVR and HDHomeRun software for Windows 10, Mac, Android, XBox, etc.
jasonl
Silicondust
Posts: 16861
Joined: Sun Oct 28, 2007 9:23 pm
x 33

Re: no live tv, (no guide access)

Post by jasonl »

Is the connection on/active 24/7 or does it get shut off when not in use?

challenge
Posts: 30
Joined: Mon Dec 23, 2019 12:43 am

Re: no live tv, (no guide access)

Post by challenge »

It's permanently active

challenge
Posts: 30
Joined: Mon Dec 23, 2019 12:43 am

Re: no live tv, (no guide access)

Post by challenge »

can i factory reset it????????

signcarver
Expert
Posts: 11111
Joined: Wed Jan 24, 2007 1:04 am
Device ID: 10A05954 10802091 131B34B7 13231F92 1070A18E 1073ED6F 15300C36
x 25

Re: no live tv, (no guide access)

Post by signcarver »

There isn't anything to reset... closest you can do is remove rf input and run a scan to clear the channel map which isn't anything you would want to do in this case. However you may have luck with restarting hdhr and/or router.

I had seen a couple of routers that performed similar... one was not liking the way SD has multiple entries for dns the other had issues at the various renewal stages of dhcp fixing itself when the full lease time was up and was messed up when it tries to renew at half its lease time. Occasionally I've seen similar behavior of other devices when doing reservations, particularly if reservation was outside normal dhcp range or if manually "renamed" in the entry.

challenge
Posts: 30
Joined: Mon Dec 23, 2019 12:43 am

Re: no live tv, (no guide access)

Post by challenge »

thankyou for confirming that
i kind of thought that was the case but you never know there might have been some service mode to be activated

the router has worked for 3 years no issues, i have another router exactly the same issues

not sure where to go with it now, we all did experiance the same issues about 2 years ago and that was hdhomeruns server playing up

jasonl
Silicondust
Posts: 16861
Joined: Sun Oct 28, 2007 9:23 pm
x 33

Re: no live tv, (no guide access)

Post by jasonl »

I think the only way to get any further on this would be to get a packet capture of what is going in and out of the HDHomeRun when this is happening. Do you have a computer that has 2 network interfaces, either 2 wired or wired+wireless?

challenge
Posts: 30
Joined: Mon Dec 23, 2019 12:43 am

Re: no live tv, (no guide access)

Post by challenge »

yes i have, not got a clue how to set that up

jasonl
Silicondust
Posts: 16861
Joined: Sun Oct 28, 2007 9:23 pm
x 33

Re: no live tv, (no guide access)

Post by jasonl »

Windows or Mac?

Barthol
Posts: 1
Joined: Fri Feb 23, 2024 5:12 am

Re: no live tv, (no guide access)

Post by Barthol »

challenge wrote: Fri Nov 17, 2023 1:22 am currently using vodaphone 4g lte
and huawei b535 232 router

edit. just tried it again and its working,
nothing changed as ive been out, it probably will fail again later
edit again, not working this morning

does not make sense

can i factory reset it????????
I'm having the exact same issue (no guide access), and interestingly I also have an LTE router (Vodafone 5G), ZTE mc801a. So mobile broadband/routers could be part of the issue maybe?
I find that rebooting my router does solve the issue (temporarily).

jasonscott972
Posts: 1
Joined: Fri Mar 01, 2024 4:41 am

Re: no live tv, (no guide access)

Post by jasonscott972 »

Hi,

I had the same issue and was able to fix the issue by updating the dns to google dns
8.8.8.8
8.8.4.4

i was using ad blocker dns on the router i am guessing this device was being blocked ..

nickk
Silicondust
Posts: 20249
Joined: Tue Jan 13, 2004 9:39 am
x 240

Re: no live tv, (no guide access)

Post by nickk »

jasonscott972 wrote: Fri Mar 01, 2024 4:44 am i was using ad blocker dns on the router i am guessing this device was being blocked ..
Which service? We can try to reach out to them.

challenge
Posts: 30
Joined: Mon Dec 23, 2019 12:43 am

Re: no live tv, (no guide access)

Post by challenge »

i still get this issue every now and again, tried the dns setting they made no difference
i also tried a different APN which can work then a few days later i have to change back to the previous one to get it to work again
there is NO adblocker on the router
it was on 3 network and that was faultless
now on vodaphone (lebara) and its hit and miss

i get around it by doing the above but its a pain

also another strange issue that im not sure if its related or not, the tv guide never works properly, its ok to look to the next show but anymore than that and it locks up
i have 3 devices, firestick, android tabet and android tv they all do exactly the same, i also use it on windows 10 and you cannot see the cursor arrows to move the guide to a different timeslot
if i used the channels app that works fine but i do pref the official software

when the tv guide funtion came out that worked perfectly for a month or so

Post Reply