QNAP QPKG for DVR Record Engine

Downloads & Instructions
Post Reply
toricred6
Posts: 93
Joined: Sat Feb 15, 2020 8:59 am
x 1

Re: QNAP QPKG for DVR Record Engine

Post by toricred6 »

What's the easiest way to move the .conf file? I'm in the process of removing Volume1 on StoragePool1 to replace all the 4TB disks (currently in a RAID0) with 8TB disks.

demonrik
Posts: 1478
Joined: Mon May 04, 2015 10:03 am
Device ID: 108042A1, 10814D8E
x 27

Re: QNAP QPKG for DVR Record Engine

Post by demonrik »

toricred6 wrote: Thu Aug 12, 2021 1:21 pm What's the easiest way to move the .conf file? I'm in the process of removing Volume1 on StoragePool1 to replace all the 4TB disks (currently in a RAID0) with 8TB disks.
Is more than just the conf file to be migrated.
My recommendation since removal is non-destructive is to remove the package and reinstall once you've resolved the volumes, and then patch the conf file by updating the params and restarting.
You don't lose anything important by doing so.

vandey
Posts: 9
Joined: Mon Sep 29, 2014 7:08 am

Re: QNAP QPKG for DVR Record Engine

Post by vandey »

So I installed the latest verison, and with the qlocker issue i had I fully restored my NAS (factory reset), then installed this app, I turned off all outside internet access to my NAS to prevent these issues like qlocker in the future. However now when I try to navigate to MY.LOCAL.IP.ADDRESS/HDHomeRunDVR/ I get the 403 Forbidden page. I just uninstalled 1.0.4, and reinstalled 1.0.5 still getting the 403 page. Was this removed?

EDIT: It was asking for credentials to login... Is this normal?

demonrik
Posts: 1478
Joined: Mon May 04, 2015 10:03 am
Device ID: 108042A1, 10814D8E
x 27

Re: QNAP QPKG for DVR Record Engine

Post by demonrik »

vandey wrote: Fri Aug 27, 2021 9:33 am So I installed the latest verison, and with the qlocker issue i had I fully restored my NAS (factory reset), then installed this app, I turned off all outside internet access to my NAS to prevent these issues like qlocker in the future. However now when I try to navigate to MY.LOCAL.IP.ADDRESS/HDHomeRunDVR/ I get the 403 Forbidden page. I just uninstalled 1.0.4, and reinstalled 1.0.5 still getting the 403 page. Was this removed?

EDIT: It was asking for credentials to login... Is this normal?
not normal.
You have a broken Web Server.
Make sure the Web server is enabled, and ports are opened in the firewall to local traffic (src address in your local subnet, e.g. 192.168.0.1/24)

jim_a
Posts: 146
Joined: Fri Jul 10, 2009 11:36 am

Re: QNAP QPKG for DVR Record Engine

Post by jim_a »

Is there any way to edit the first post to point to the current qpkg files?
I needed to update the recording engine and thought the files in the link were current. :(
Even if you can’t edit it someone at Silicondust should be able to do something.

demonrik
Posts: 1478
Joined: Mon May 04, 2015 10:03 am
Device ID: 108042A1, 10814D8E
x 27

Re: QNAP QPKG for DVR Record Engine

Post by demonrik »

jim_a wrote: Tue Sep 14, 2021 5:06 pm Is there any way to edit the first post to point to the current qpkg files?
I needed to update the recording engine and thought the files in the link were current. :(
Even if you can’t edit it someone at Silicondust should be able to do something.
The links are current.

demonrik
Posts: 1478
Joined: Mon May 04, 2015 10:03 am
Device ID: 108042A1, 10814D8E
x 27

Re: QNAP QPKG for DVR Record Engine

Post by demonrik »

demonrik wrote: Tue Sep 14, 2021 8:13 pm
jim_a wrote: Tue Sep 14, 2021 5:06 pm Is there any way to edit the first post to point to the current qpkg files?
I needed to update the recording engine and thought the files in the link were current. :(
Even if you can’t edit it someone at Silicondust should be able to do something.
The links are current.
Seems google updated their security system for google drive so the link is no longer valid
New google Drive link updated in OP to Drive

signcarver
Expert
Posts: 10006
Joined: Wed Jan 24, 2007 1:04 am
Device ID: 10A05954 10802091 131B34B7 13231F92 1070A18E 1073ED6F 15300C36
x 28

Re: QNAP QPKG for DVR Record Engine

Post by signcarver »

When that post was made, I had no issue with getting file from Google drive or any of the other links, other than some needing one to select the newest which is what the instructions say (and yes 0.1x would come before 1.x since they are alphabetical).

toricred6
Posts: 93
Joined: Sat Feb 15, 2020 8:59 am
x 1

Re: QNAP QPKG for DVR Record Engine

Post by toricred6 »

Is this working on QTS 5.x?

demonrik
Posts: 1478
Joined: Mon May 04, 2015 10:03 am
Device ID: 108042A1, 10814D8E
x 27

Re: QNAP QPKG for DVR Record Engine

Post by demonrik »

toricred6 wrote: Thu Oct 21, 2021 1:40 pm Is this working on QTS 5.x?
No idea - QTS only came online for my NAS this morning and I plan to do an update later this evening and see.
My expectation is it will be good for existing installations as the QDK hasn't done a big shift in process unlike Synology.
Will report back asap.

goofnroxx
Posts: 101
Joined: Fri Jun 16, 2017 10:30 am

Re: QNAP QPKG for DVR Record Engine

Post by goofnroxx »

I just updated to the most recent version a few days ago with 5.x installed and had no issues.

flexo
Posts: 14
Joined: Tue May 14, 2019 5:11 pm
Location: New York

Re: QNAP QPKG for DVR Record Engine

Post by flexo »

goofnroxx wrote: Fri Oct 22, 2021 8:28 am I just updated to the most recent version a few days ago with 5.x installed and had no issues.
same here. everything is working fine. so far.

calande
Posts: 12
Joined: Sat Feb 11, 2017 11:57 pm

Re: QNAP QPKG for DVR Record Engine

Post by calande »

Hi, I installed HDHomeRun DVR on my QNAP NAS, as per the original topic of the thread. Thanks to DemonRick for this effort. I can open the app properly. I have trouble using it though. I don't have any hdhomerundvr user in the Users list in the control panel of QTS. Also, there is a message in the footer of the app that reads "HDHomeRun RECORD not running". Last, it seems my SiliconDust HDHomeRun Dual is not properly identified:
Discovered HDHomerun Devices
DeviceID: 11112781
FWName:
FWVer:
Tuners: unknown tuners
Channels: 0 Channels
It seems there is no recordings schedule feature, I guess this is because of the aforementioned errors :?:
Could you give me hints to troubleshoot this, please?
Thank you.

signcarver
Expert
Posts: 10006
Joined: Wed Jan 24, 2007 1:04 am
Device ID: 10A05954 10802091 131B34B7 13231F92 1070A18E 1073ED6F 15300C36
x 28

Re: QNAP QPKG for DVR Record Engine

Post by signcarver »

What exact model as "Dual" and the deviceid provided suggest a legacy device which isn't compatible with the dvr. (i.e. a hdhr3-dt which begins with 3 ones, though I don't recall seeing such reported with 4 ones I suspect they sold enough to get that high) The dvr requires a modern tuner which generally would be 4th gen or later (the prime and expand are the only 3rd gen devices that support the modern methods)

calande
Posts: 12
Joined: Sat Feb 11, 2017 11:57 pm

Re: QNAP QPKG for DVR Record Engine

Post by calande »

Thank you.

Post Reply