Content Protection Error.. Ticket #139433

Help and support for HDHomeRun DVR and HDHomeRun software for Windows 10, Mac, Android, XBox, etc.
foxbat121
Posts: 1939
Joined: Tue Jan 05, 2010 3:48 pm
Device ID: 131087C9, 13233B7C
x 6

Re: Content Protection Error.. Ticket #139433

Post by foxbat121 »

Does it only happen when you switch channels? If you waited long enough, they will catch up and play normally?

neoark
Posts: 30
Joined: Wed May 27, 2015 8:12 am

Re: Content Protection Error.. Ticket #139433

Post by neoark »

Hello,

It seems like the issue is with the player. Even my recorded shows in DVR are freezing right after I start playing.

It plays for 1-2 seconds, and then audio/video freezes.

foxbat121
Posts: 1939
Joined: Tue Jan 05, 2010 3:48 pm
Device ID: 131087C9, 13233B7C
x 6

Re: Content Protection Error.. Ticket #139433

Post by foxbat121 »

Recorded or Live, they all go through DVR first. You should turn on the diagnostics in the app and ask SD for help.

neoark
Posts: 30
Joined: Wed May 27, 2015 8:12 am

Re: Content Protection Error.. Ticket #139433

Post by neoark »

Yes, I opened up ticket #140701. There is no freeze when I open the channel in VLC.

foxbat121
Posts: 1939
Joined: Tue Jan 05, 2010 3:48 pm
Device ID: 131087C9, 13233B7C
x 6

Re: Content Protection Error.. Ticket #139433

Post by foxbat121 »

VLC does not use DVR engine either. Any non-DRM channel played through HDHR app will always be served by DVR engine if one is available. So, if something went wrong on DVR side, you will see it in HDHR app for Live TV as well.

neoark
Posts: 30
Joined: Wed May 27, 2015 8:12 am

Re: Content Protection Error.. Ticket #139433

Post by neoark »

foxbat121 wrote: Fri Oct 30, 2020 6:54 am VLC does not use DVR engine either. Any non-DRM channel played through HDHR app will always be served by DVR engine if one is available. So, if something went wrong on DVR side, you will see it in HDHR app for Live TV as well.
I disabled DVR and I am still running into the same issue of the freeze.

neoark
Posts: 30
Joined: Wed May 27, 2015 8:12 am

Re: Content Protection Error.. Ticket #139433

Post by neoark »

Hello,

Any update on ticket number #140701. I still can't figure out what is causing a freeze in-app, but VLC works fine.

Edit: I uninstalled MPEG2 Codec from the windows 10 store, and the issue (freeze) seems to be resolved, but DRM channels don't work. There seems to be a bug with MPEG2 Codec and Windows app.

Thanks

neoark
Posts: 30
Joined: Wed May 27, 2015 8:12 am

Re: Content Protection Error.. Ticket #139433

Post by neoark »

Any one else having same issue with the codec and windows app?

Online
nickk
Silicondust
Posts: 16646
Joined: Tue Jan 13, 2004 9:39 am
x 104

Re: Content Protection Error.. Ticket #139433

Post by nickk »

When MPEG2 extension installed the video decode is handled by the GPU. Make sure you have the latest drivers installed from the AMD/Intel/Nvidia website for your GPU.

Nick

neoark
Posts: 30
Joined: Wed May 27, 2015 8:12 am

Re: Content Protection Error.. Ticket #139433

Post by neoark »

I do have the latest drivers. Now I am getting the following error:

"HDCP required to display protected content."

My Nvidia control panel says HDCP is supported.

foxbat121
Posts: 1939
Joined: Tue Jan 05, 2010 3:48 pm
Device ID: 131087C9, 13233B7C
x 6

Re: Content Protection Error.. Ticket #139433

Post by foxbat121 »

Do you have multiple display attached? And if so, are they in duplicate mode or extended mode?

neoark
Posts: 30
Joined: Wed May 27, 2015 8:12 am

Re: Content Protection Error.. Ticket #139433

Post by neoark »

They are in extended mode. I have 3 display.

foxbat121
Posts: 1939
Joined: Tue Jan 05, 2010 3:48 pm
Device ID: 131087C9, 13233B7C
x 6

Re: Content Protection Error.. Ticket #139433

Post by foxbat121 »

Good. Does the one runs HDHR app running standard video resolution? If it is anything close to 4K, does your video card support HDCP 2.2 or later? I'm just wondering there must be something that breaks HDCP.

neoark
Posts: 30
Joined: Wed May 27, 2015 8:12 am

Re: Content Protection Error.. Ticket #139433

Post by neoark »

2 of them are 4k and 1 is 2k. Really odd that it does that it seems to be only happen on HD channels and all monitors. They are hooked to nivida 2080 via hdmi so 2.2 should be supported.

foxbat121
Posts: 1939
Joined: Tue Jan 05, 2010 3:48 pm
Device ID: 131087C9, 13233B7C
x 6

Re: Content Protection Error.. Ticket #139433

Post by foxbat121 »

Are any of them run in GSync or freesync mode, or running at higher refresh rate mode? I heard that can cause HDCP problem as well.

Post Reply