Does Scribe need a NAS or other server?

Reception, channel detection, network issues, CableCARD setup, etc.
Post Reply
saul
Posts: 30
Joined: Tue Jan 30, 2007 8:02 pm

Does Scribe need a NAS or other server?

Post by saul » Fri Jun 21, 2019 12:52 pm

I looked around but didn't find an answer. Need to update the FAQs for the new products.

So if I buy a Scribe do I no longer need to run HDHomerun DVR software?
And more importantly, if I add a Servio to my Quattro do I no longer need to run HDHomerun DVR software?

nickk
Silicondust
Posts: 15524
Joined: Tue Jan 13, 2004 9:39 am

Re: Does Scribe need a NAS or other server?

Post by nickk » Fri Jun 21, 2019 12:57 pm

SCRIBE is a full HDHomeRun + DVR engine... it doesn't need a NAS or other tuners but will work together with a NAS or other tuners if you have them.

SCRIBE = good (has tuners and storage)
SCRIBE + NAS = good (adds more storage)
SCRIBE + HDHomeRun tuner = good (adds more tuners)
SCRIBE + SERVIO = good (really easy way to add more storage)
SCRIBE + SCRIBE = good (adds more tuners and more space)
SCRIBE + NAS + HDHomeRun tuner + SERVIO + another SCRIBE = good (lots of tuners and lost of space)

Any combination works - everything works together as one DVR system.

Nick

saul
Posts: 30
Joined: Tue Jan 30, 2007 8:02 pm

Re: Does Scribe need a NAS or other server?

Post by saul » Fri Jun 21, 2019 1:02 pm

Thanks as that answers the first part. What about QUATRO + SERVIO but without a SCRIBE? Does it still need a NAS for the DVR engine?

nickk
Silicondust
Posts: 15524
Joined: Tue Jan 13, 2004 9:39 am

Re: Does Scribe need a NAS or other server?

Post by nickk » Fri Jun 21, 2019 1:04 pm

saul wrote:
Fri Jun 21, 2019 1:02 pm
Thanks as that answers the first part. What about QUATRO + SERVIO but without a SCRIBE? Does it still need a NAS for the DVR engine?
That works... CONNECT QUATRO + SERVIO gets you a 4-tuner 2TB DVR system. No NAS required.

And at a later date you can add a 2nd SERVIO for 4TB of storage.

Nick

saul
Posts: 30
Joined: Tue Jan 30, 2007 8:02 pm

Re: Does Scribe need a NAS or other server?

Post by saul » Fri Jun 21, 2019 1:09 pm

I kept on reading and finally found on page 8 of the other thread that says DVR is in the SERVIO so don't need a NAS.

Post Reply