SageTV instructions?

Help and support with third-party TV software.
Windows Media Center, J River Media Center, Next PVR, MythTV, InstaTV, etc.
KryptoNyte
Posts: 136
Joined: Sat Sep 03, 2011 12:14 pm

SageTV instructions?

Post by KryptoNyte » Sun Apr 28, 2019 2:44 pm

Do you folks still have a place where SageTV users can come to find directions on how to get your hardware running with Sage?

jasonl
Silicondust
Posts: 14249
Joined: Sun Oct 28, 2007 9:23 pm

Re: SageTV instructions?

Post by jasonl » Mon Apr 29, 2019 11:47 am

I'm pretty sure we removed all the SageTV instructions after they got bought out. Fairly simple process though, install SageTV, then install the HDHomeRun software for Windows. In HDHomeRun Setup, set the BDA Compatibility Mode to SageTV, click OK, then open SageTV and go through the tuner setup wizard in SageTV as you would with any other tuner.

techpro2004
Posts: 601
Joined: Tue Oct 06, 2015 1:25 pm

Re: SageTV instructions?

Post by techpro2004 » Mon Apr 29, 2019 12:22 pm

Just a little addendum to Jasonl's instructions. If you are using a prime, you may need to install opendct also. (https://github.com/enternoescape/opendct)

NYPlayer
Posts: 3538
Joined: Fri Apr 17, 2009 11:45 am
Device ID: 104112F4,104162C4,10438DAD,10438DF5,10701381,13147C7B,131A192A
Location: Portland OR, 97217

Re: SageTV instructions?

Post by NYPlayer » Mon Apr 29, 2019 12:59 pm

I use OpenDCT for all my tuners including OTA but there is no native support for Primes in SageTV OpenDCT is definitely a must have.

KryptoNyte
Posts: 136
Joined: Sat Sep 03, 2011 12:14 pm

Re: SageTV instructions?

Post by KryptoNyte » Mon Apr 29, 2019 4:54 pm

jasonl wrote:
Mon Apr 29, 2019 11:47 am
I'm pretty sure we removed all the SageTV instructions after they got bought out. Fairly simple process though, install SageTV, then install the HDHomeRun software for Windows. In HDHomeRun Setup, set the BDA Compatibility Mode to SageTV, click OK, then open SageTV and go through the tuner setup wizard in SageTV as you would with any other tuner.
Boy that is pretty simple for OTA. Ever consider providing those instructions to your customers?

NedS
Silicondust
Posts: 438
Joined: Mon Dec 10, 2018 12:38 pm

Re: SageTV instructions?

Post by NedS » Mon Apr 29, 2019 5:51 pm

KryptoNyte wrote:
Mon Apr 29, 2019 4:54 pm
jasonl wrote:
Mon Apr 29, 2019 11:47 am
I'm pretty sure we removed all the SageTV instructions after they got bought out. Fairly simple process though, install SageTV, then install the HDHomeRun software for Windows. In HDHomeRun Setup, set the BDA Compatibility Mode to SageTV, click OK, then open SageTV and go through the tuner setup wizard in SageTV as you would with any other tuner.
Boy that is pretty simple for OTA. Ever consider providing those instructions to your customers?
IIRC, Sage is now open source, so I'll put it on the list of things to write a guide for.

KryptoNyte
Posts: 136
Joined: Sat Sep 03, 2011 12:14 pm

Re: SageTV instructions?

Post by KryptoNyte » Tue Apr 30, 2019 4:24 pm

I'm sure that whatever you write up and provide on your website for instructions [to further promote the sales of your hardware] will be fine, Ned.

jasonl
Silicondust
Posts: 14249
Joined: Sun Oct 28, 2007 9:23 pm

Re: SageTV instructions?

Post by jasonl » Tue Apr 30, 2019 5:13 pm

SageTV will hit their 3 year anniversary of being open source in about 2 weeks, and you're the first person I can remember asking for instructions in that time. To answer your earlier question, no, we hadn't considered it, because it never came up, but we will put it on the list of articles we're working on for the new instruction system that we're putting together.

grumpygramp
Posts: 236
Joined: Sun May 03, 2015 2:42 pm

Re: SageTV instructions?

Post by grumpygramp » Tue Apr 30, 2019 6:33 pm

KryptoNyte wrote:
Tue Apr 30, 2019 4:24 pm
I'm sure that whatever you write up and provide on your website for instructions [to further promote the sales of your hardware] will be fine, Ned.
@jasonl
I'd also be interested in the instructions on how to get SageTV set up with Prime tuners.

jasonl
Silicondust
Posts: 14249
Joined: Sun Oct 28, 2007 9:23 pm

Re: SageTV instructions?

Post by jasonl » Tue Apr 30, 2019 7:43 pm

SageTV uses the OpenDCT program to interface with CableCARD tuners, including HDHomeRun PRIME. Refer to the OpenDCT readme and SageTV forum thread.

KryptoNyte
Posts: 136
Joined: Sat Sep 03, 2011 12:14 pm

Re: SageTV instructions?

Post by KryptoNyte » Wed May 01, 2019 5:30 pm

jasonl wrote:
Tue Apr 30, 2019 5:13 pm
SageTV will hit their 3 year anniversary of being open source in about 2 weeks, and you're the first person I can remember asking for instructions in that time. To answer your earlier question, no, we hadn't considered it, because it never came up, but we will put it on the list of articles we're working on for the new instruction system that we're putting together.
That's strange. I was under the impression that this gent would have benefited from some kind of instructions;

viewtopic.php?f=113&t=71419

The reason you don't get many requests is likely because people typically end up in the SageTV forum where they have to muddle through setting up your company's hardware every time they build a new system and have forgotten what's required, or new prospective users that just simply give up because they can't find anything here, further enforcing your comment - not many new SageTV users these days. In any event, if Silicondust would like to promote their products for use in SageTV, I'm sure folks would look forward to seeing your instructional write-up.

RonBoyd
Posts: 22
Joined: Sun Sep 02, 2012 5:51 am

Re: SageTV instructions?

Post by RonBoyd » Fri Jul 26, 2019 11:35 am

For a week or so, when I try to access the HDHomeRun tuners (3-Connects and 1-Quatro) with Sage TV I end up with "No Signal" and the light on the Connect only flashes. I have spent this time trying to find the cause. I notice that the "HDHomeRun Setup, set the BDA Compatibility Mode to SageTV" is no longer available. Then I remembered there was a HDHomeRun firmware update about a week ago. Could this be the cause of my problem?

jasonl
Silicondust
Posts: 14249
Joined: Sun Oct 28, 2007 9:23 pm

Re: SageTV instructions?

Post by jasonl » Sun Jul 28, 2019 12:46 pm

Try settings the BDA mode to default and see if that changes anything.

RonBoyd
Posts: 22
Joined: Sun Sep 02, 2012 5:51 am

Re: SageTV instructions?

Post by RonBoyd » Thu Aug 01, 2019 9:09 am

jasonl wrote:
Sun Jul 28, 2019 12:46 pm
Try settings the BDA mode to default and see if that changes anything.
Yes, that is where it defaulted to. I, also, tried each of the other options individually but none solved the issue.

(Sorry, it took so long to respond but the "Notify me when a reply is posted" option was either turned off or I missed setting it.)

EddieP
Posts: 97
Joined: Sat Jun 08, 2019 11:04 am

Re: SageTV instructions?

Post by EddieP » Thu Aug 01, 2019 11:01 am

RonBoyd wrote:
Thu Aug 01, 2019 9:09 am
jasonl wrote:
Sun Jul 28, 2019 12:46 pm
Try settings the BDA mode to default and see if that changes anything.
Yes, that is where it defaulted to. I, also, tried each of the other options individually but none solved the issue.

(Sorry, it took so long to respond but the "Notify me when a reply is posted" option was either turned off or I missed setting it.)
Any reason why you are not using OPENDCT network tuner to setup the tuners in Sage ? It allows pooling of the tuners so you can Share them with other Apps. It works with Primes , Connects ,Quatro and Scribe tuners.

https://forums.sagetv.com/forums/showthread.php?t=62774

Post Reply