ATSC 3.0 Android beta 20210422 audio broken

ATSC 3.0 Forum
Post Reply
talkenrain
Posts: 32
Joined: Fri May 18, 2012 1:28 pm
x 6

ATSC 3.0 Android beta 20210422 audio broken

Post by talkenrain »

Android HDHOMERUN release 20210422 broke ATSC 3.0 audio on Nvidia Shield pro. Atmos receiver reports Dolby Digital 5.1 but no sound on any ATSC 3.0 channels. Audio still works on ATSC 1 channels. Previous release had audio on both ATSC 1 and ATSC 3 channels but on ATSC 3 channels would often flipped between DD 5.1 and 2 channel audio. Very annoying despite good signal strength to tuner.

breakout
Posts: 11
Joined: Thu Oct 01, 2020 11:19 am
x 1

Re: ATSC 3.0 Android beta 20210422 audio broken

Post by breakout »

Same experience here.

demonrik
Posts: 1394
Joined: Mon May 04, 2015 10:03 am
Device ID: 10736454, 1073A35A, 1075C377, 108042A1, 10814D8E
x 21

Re: ATSC 3.0 Android beta 20210422 audio broken

Post by demonrik »

+1 - broken for recordings/live that worked before across all my NVidia Shields.

CBme
Posts: 150
Joined: Thu Oct 15, 2020 2:15 pm
x 10

Re: ATSC 3.0 Android beta 20210422 audio broken

Post by CBme »

No change with my 2019 shield with the 4-22 firmware. The app is feb 27th. All audio, on all stations, works as it did before, including our (Seattle) ABC and CBS stations that have never had the audio correct (maps all audio as stereo even though the receiver reports DD+ 5.1).

demonrik
Posts: 1394
Joined: Mon May 04, 2015 10:03 am
Device ID: 10736454, 1073A35A, 1075C377, 108042A1, 10814D8E
x 21

Re: ATSC 3.0 Android beta 20210422 audio broken

Post by demonrik »

CBme wrote: Wed Apr 28, 2021 12:27 am No change with my 2019 shield with the 4-22 firmware. The app is feb 27th. All audio, on all stations, works as it did before, including our (Seattle) ABC and CBS stations that have never had the audio correct (maps all audio as stereo even though the receiver reports DD+ 5.1).
Nothing to do with firmware
The android app update for 4-22 is what broke the audio on ATSC3 channels.
Older app was fine on all 3 of my setups. But as they one by one updated the audio stopped working..

talkenrain
Posts: 32
Joined: Fri May 18, 2012 1:28 pm
x 6

Re: ATSC 3.0 Android beta 20210422 audio broken

Post by talkenrain »

I’m a little surprised so few have reported this bug and even more surprised there has been no response from SD to this obvious problem. There has to be more experiencing the same. Has everyone given up or is there another thread addressing this? Usually this kind of issue gets addressed quickly… What’s up?

nickk
Silicondust
Posts: 16891
Joined: Tue Jan 13, 2004 9:39 am
x 86

Re: ATSC 3.0 Android beta 20210422 audio broken

Post by nickk »

We have confirmed and fixed a problem causing ATSC3 audio not to play on Android in some situations.

The updated app has been submitted to the Google Play store and is in review.

Nick

demonrik
Posts: 1394
Joined: Mon May 04, 2015 10:03 am
Device ID: 10736454, 1073A35A, 1075C377, 108042A1, 10814D8E
x 21

Re: ATSC 3.0 Android beta 20210422 audio broken

Post by demonrik »

nickk wrote: Thu Apr 29, 2021 9:22 am We have confirmed and fixed a problem causing ATSC3 audio not to play on Android in some situations.

The updated app has been submitted to the Google Play store and is in review.

Nick
Thanks Nick

demonrik
Posts: 1394
Joined: Mon May 04, 2015 10:03 am
Device ID: 10736454, 1073A35A, 1075C377, 108042A1, 10814D8E
x 21

Re: ATSC 3.0 Android beta 20210422 audio broken

Post by demonrik »

All 3 systems updated and audio now working

CBme
Posts: 150
Joined: Thu Oct 15, 2020 2:15 pm
x 10

Re: ATSC 3.0 Android beta 20210422 audio broken

Post by CBme »

demonrik wrote: Thu Apr 29, 2021 7:36 am
CBme wrote: Wed Apr 28, 2021 12:27 am No change with my 2019 shield with the 4-22 firmware. The app is feb 27th. All audio, on all stations, works as it did before, including our (Seattle) ABC and CBS stations that have never had the audio correct (maps all audio as stereo even though the receiver reports DD+ 5.1).
Nothing to do with firmware
The android app update for 4-22 is what broke the audio on ATSC3 channels.
Older app was fine on all 3 of my setups. But as they one by one updated the audio stopped working..
Interesting, I never got it on my Shield and checked for updates when testing it out to see if mine was broken. Did get the latest 'fixed' one. Still has the same screwed up stereo audio on ABC & CBS unfortunately.

Post Reply