ATSC 3.0 Buffalo NY Feed Issue?

ATSC 3.0 Forum
Ranger One
Posts: 38
Joined: Sun Mar 11, 2007 11:08 am
x 1

ATSC 3.0 Buffalo NY Feed Issue?

Post by Ranger One »

Have been getting the new ATSC 3.0 feeds on channel 16 for Buffalo NY area. No signal tonight (Saturday) on this channel, did a rescan, the Connect 4k picks up the regular feeds but no signal for the ATSC 3.0 feeds. Being that all these locals are being broadcast on one channel, maybe there is a tower / transmission issue. Anyone else notice this?

Ranger One
Posts: 38
Joined: Sun Mar 11, 2007 11:08 am
x 1

Re: ATSC 3.0 Buffalo NY Feed Issue?

Post by Ranger One »

As of 1215pm today (Monday) the ATSC 3.0 broadcast feeds are back up on OTA channel 16.

spooner1
Posts: 10
Joined: Mon Apr 05, 2021 4:29 pm
x 2

Re: ATSC 3.0 Buffalo NY Feed Issue?

Post by spooner1 »

on monday april 5th the 5 atsc 3 stations are running here in buffalo . even thou i'm 50 miles away in canada getting the channels is not a problem at all. the picture is crystal clear and about 10 times better looking than the hd version of the same stations. some times when you change the channel from regular stations to the atsc3 stations it comes up as unable to play channel no video data but if you move to adjasent station and than back to the same channel it will come in.don't know if it is a local problem or if it is a clitch in the hdhomerun its self , only time will tell.so far i'm impressed by the box it self because even the regular hd channels look way better on this device than my old hdhomerun box. channel 2 exspecailly the sdound will stop for a few seconds and than start back up
. also i noticed it takes alot longerfor the atsc 3 channels to load up maybe twice as long as the regular channels to load up.all i can say to people sitting on the fence weather to buy one or not think of it as one device can work on 4 tv at the same time or 2 atsc 3 devices.to me was worth ever penny even thou i had the exchange rate postage and duty brought it up to $312 canadian dollars.but look at

Ranger One
Posts: 38
Joined: Sun Mar 11, 2007 11:08 am
x 1

Re: ATSC 3.0 Buffalo NY Feed Issue?

Post by Ranger One »

I've noticed audio issues with WGRZ Channel 2 also. I record a few different shows & the ones from WGRZ when playing back the audio changes as if there is an issue with their 5.1 mix. No such problems with WIVB (ch4) or WKBW (Ch7). And yes the pictures on these feeds with the Hd Homerun tuner are significantly better!

spooner1
Posts: 10
Joined: Mon Apr 05, 2021 4:29 pm
x 2

Re: ATSC 3.0 Buffalo NY Feed Issue?

Post by spooner1 »

i noticed that when i use my new hdhomerun 4k for the atsc 3 channels when you changed the channels you would get channel not availuable ever so often. i found a fix for that problem and the fix is the power connector is faulty because when i changed the power cord on the hdhomerun 4k with my old power cord from a previuos version of hdhomerun device i don't get that any more as all the channels load right. also every now and than the channels on the atsc 3 channels would stop and would go to channel not detected is also not happening any more.so if you got an older version of hdhomerun i suggest switching the power cord on it to your new hdhomerun 4k.

belgiangenius
Posts: 5
Joined: Tue May 25, 2021 1:17 pm

Re: ATSC 3.0 Buffalo NY Feed Issue?

Post by belgiangenius »

I have a similar problem.

ATSC 1.0 channels come in fine, but only WNYO is working for ATSC 3.0. The other four say no data on channel. Is this a device defect? Send it back to Amazon?

nickk
Silicondust
Posts: 16891
Joined: Tue Jan 13, 2004 9:39 am
x 86

Re: ATSC 3.0 Buffalo NY Feed Issue?

Post by nickk »

belgiangenius wrote: Tue May 25, 2021 7:35 pm I have a similar problem.

ATSC 1.0 channels come in fine, but only WNYO is working for ATSC 3.0. The other four say no data on channel. Is this a device defect? Send it back to Amazon?
If you run a format=dbg capture of the channel we can take a look.

This link will download a 30s capture:
http://hdhomerun.local:5004/auto/ch4850 ... uration=30

If you have more than one HDHomeRun device replace "hdhomerun" in the URL with the device ID.

Nick

belgiangenius
Posts: 5
Joined: Tue May 25, 2021 1:17 pm

Re: ATSC 3.0 Buffalo NY Feed Issue?

Post by belgiangenius »

nickk wrote: Wed May 26, 2021 8:29 am If you run a format=dbg capture of the channel we can take a look.

This link will download a 30s capture:
http://hdhomerun.local:5004/auto/ch4850 ... uration=30

If you have more than one HDHomeRun device replace "hdhomerun" in the URL with the device ID.

Nick
How do I send you the file?

I don't see attachments here and this board won't let me send a private message.

nickk
Silicondust
Posts: 16891
Joined: Tue Jan 13, 2004 9:39 am
x 86

Re: ATSC 3.0 Buffalo NY Feed Issue?

Post by nickk »

I enabled PMs on your account. Please upload to a site like Dropbox or Google Drive then PM me the share link.

Nick

VicG1
Posts: 3
Joined: Mon Mar 29, 2021 8:44 am

Re: ATSC 3.0 Buffalo NY Feed Issue?

Post by VicG1 »

I get the same problem... "no video data".
Using Win10 app ... change channels between the ATSC 3.0 channels, they work OK, then occasional no video.
Seems as though if I change to WNYO at 149.1 it comes in, then back to one of the others... it seems to clear the problem.

sonic4505
Posts: 3
Joined: Thu Apr 22, 2021 7:30 am

Re: ATSC 3.0 Buffalo NY Feed Issue?

Post by sonic4505 »

i had same issues when channels went live in buffalo. i was able to get channels in but no sound. i could get them to work by changing audio settings but would have to change back when use other apps. but since the last Chromecast(newest with android tv ) update its all been solved for me. only issue now i have is the hdhomerun interface now locks up once in a while, when you change channel (picture is like a still frame with audio) sometimes works when changing channels and go back but most of time have to close app down and reopen hd app. have no issues with plex but lose a lot of channels Canada stations.. but the 4k comes in clear and better reception than other channels using the hdhomerun app. cant want to see some 4k being broadcast live rather than upscaled.

149.1, 129.1, 102.1, 104.1, 107.1

VicG1
Posts: 3
Joined: Mon Mar 29, 2021 8:44 am

Re: ATSC 3.0 Buffalo NY Feed Issue?

Post by VicG1 »

sonic4505 wrote: Wed Jun 09, 2021 8:26 am ... have no issues with plex but lose a lot of channels Canada stations..
149.1, 129.1, 102.1, 104.1, 107.1
If I use plex and setup the guide... I can see 9.1 and 5.1 in the guide? How are you losing them?

What is a pain is I cannot setup channels 2.1 and 102.1 in the guide. Says duplicate channel.
I can't get 9.1 over my HDhomerun ... so I put that guide channel on the ATSC3.0 102.1 channel, so that way I can test it coming over Plex & see if audio works (it does not)
I'm using older (not the newer models) Nvidia Shield as my plex player.

sonic4505
Posts: 3
Joined: Thu Apr 22, 2021 7:30 am

Re: ATSC 3.0 Buffalo NY Feed Issue?

Post by sonic4505 »

list of my channels right now, will be adjusting antenna again moving to higher part of house, i was picking up Rochester channels as well
19.1 is the one kids watch and cannot get that one on plex. it detects it but wont enable it same with other ones. have not tried ATSC 3.0 channels on plex yet
have the Chromecast w android tv , Xbox, windows, mobile devices, Roku. the Roku is the only devices its a hit or miss with 3.0 channels.
but having issues with standard channels when you change to them. some of the channels show a still picture with audio but its only happening on the Chromecast but at least the 3.0 channels now work and look great.
2.1 WGRZ-HD
2.2 Antenna
2.3 Crime
2.4 Quest
2.5 Twist
4.1 WIVB-HD
4.2 CourtTV
5.1 CBLT-DT
7.1 WKBW-HD
7.2 LAFF
7.3 Mystery
7.4 GRIT
7.5 HSN
12.1 CHEX
17.1 WNED-HD
17.2 Create
17.3 KIDs
19.1 TVO
23.1 WNLO-HD
23.2 Bounce
25.1 CBLFTDT
27.1 CIII-HD
29.1 WUTVFOX
29.2 TBD
29.3 Charge!
40.1 CJMT
41.1 CIII
49.1 WNYO-MY
49.2 Stadium
49.3 Comet
49.4 GetTV
51.1 ION
51.2 CourtTV
51.3 Grit
51.4 Laff
51.5 QVC
51.6 HSN
57.1 CITYTV
102.1 WGRZ
104.1 WIVB
107.1 WKBW
129.1 WUTV
149.1 WNYO
5000 Unknown

spooner1
Posts: 10
Joined: Mon Apr 05, 2021 4:29 pm
x 2

Re: ATSC 3.0 Buffalo NY Feed Issue?

Post by spooner1 »

when using plex to turn in your channels if you want channel 9 toronto and cbc 5 toronto and tvo 19 toronto set your zip code to a niagra falls ny zip code and all 3 of those channels will tune into the guide. i use 14301 as the zip code. i get all the canadian channel that my hdhomerun recieve. the canadian channel list i recieve on that zip code are 5.1 cbc ,9.1 ctv ,11.1 chch , 19.1 tvo ,25.1 cbc french ,35.1 ctv2 ,40.1 omni , 41.1 global ,42.1 ctv2 ,47,1 onmi second channel and57.1 citytv. so if your reciever from hdhomerun scans all those canadian channels it will show up in the plex guide .chears and have fun

VicG1
Posts: 3
Joined: Mon Mar 29, 2021 8:44 am

Re: ATSC 3.0 Buffalo NY Feed Issue?

Post by VicG1 »

The issue is not getting the Canada channels into the Guide list..
its having 2.1 *and* 102.1 available in the guide/Channel list at the same time.
Plex complains.. "duplicate channel" or some type of error message.
so i cheat and use Ch 9.1 as my "placeholder" to display 102.1 tunable channel while having 2.1 there also.
I hope that makes sense..

Post Reply