ATSC 3.0: Dallas - Jan 2021

ATSC 3.0 Forum
Post Reply
rmoran
Posts: 11
Joined: Tue Dec 01, 2020 6:33 pm

ATSC 3.0: Dallas - Jan 2021

Post by rmoran »

It looks like the firmware was released today to fix ASC3 problems. I don't see how to download it...can anyone assist? I see a red X on my.hdhomerun.com screen:
Version 20201030
108 Channels

I click on it and it sends me to my "System Status" page and it says:
Firmware Upgrade
Up to date

Online
signcarver
Expert
Posts: 9453
Joined: Wed Jan 24, 2007 1:04 am
Device ID: 10802091 131B34B7 13231F92 1070A18E 1073ED6F 15300C36
x 28

Re: ATSC 3.0: Dallas

Post by signcarver »

wait up to 8 hours or reboot the tuner so it reaches out to SD and pulls in that a new firmware is available. Or download and install the new windows software package (full software package not just app) and it will install the latest firmware when you run it's setup.

rmoran
Posts: 11
Joined: Tue Dec 01, 2020 6:33 pm

Re: ATSC 3.0: Dallas

Post by rmoran »

Thanks you, Windows software package wormed. Channel 4.1 (FOX) in DFW works now. It’s not 4.1, only 720p though?

jasonl
Expert
Posts: 15448
Joined: Sun Oct 28, 2007 9:23 pm
x 32

Re: ATSC 3.0: Dallas

Post by jasonl »

4.1 is the regular ATSC broadcast. The ATSC 3 broadcasts now have 100 added to the channel number (e.g. 104.1 instead of 4.1).

Jedi71
Posts: 23
Joined: Mon Dec 21, 2020 10:01 pm
x 1

Re: ATSC 3.0: Dallas

Post by Jedi71 »

Connect 4K
Servio
Shield Pro 2019

Not 3.0, but is Dallas market related.

13.3 KERA Create still freezes about every 90 seconds, blanks out, and restarts. 13.1 does it to a lesser extent. This does NOT seem to happen on the Chromecast with Google TV.

5.1 KXAS Has macroblock lines on fast edits and flashy scenes. No other channel does this no matter how quick and flashy. Someone mentioned this is an Nvidia defect on channel 5.1? The Shield doesn't know what channel it is, it's just a video stream it's being fed.
Last edited by Jedi71 on Tue Jan 05, 2021 12:01 pm, edited 1 time in total.

jasonl
Expert
Posts: 15448
Joined: Sun Oct 28, 2007 9:23 pm
x 32

Re: ATSC 3.0: Dallas

Post by jasonl »

Something about the way KXAS encodes the video on 5.1 isn't handled properly by NVIDIA's MPEG2 decoder (it also happens on most PC video cards using NVIDIA GPUs). 8.1 used to have the same problem but it went away when the station switched from 1080i to 720p.

Post Reply