6 tuner prime soon !!!

A place for people to discuss future hardware and software product news
Post Reply
techpro2004
Posts: 601
Joined: Tue Oct 06, 2015 1:25 pm

6 tuner prime soon !!!

Post by techpro2004 » Wed Sep 12, 2018 5:13 am

I just saw this page here (https://www.silicondust.com/product/hdhomerun-prime-6/). Now that there is a web page for it, can I get a date? Thanks.

NYPlayer
Posts: 3538
Joined: Fri Apr 17, 2009 11:45 am
Device ID: 104112F4,104162C4,10438DAD,10438DF5,10701381,13147C7B,131A192A
Location: Portland OR, 97217

Re: 6 tuner prime soon !!!

Post by NYPlayer » Wed Sep 12, 2018 5:35 am

techpro2004 wrote:
Wed Sep 12, 2018 5:13 am
I just saw this page here (https://www.silicondust.com/product/hdhomerun-prime-6/). Now that there is a web page for it, can I get a date? Thanks.
Good News !!! … but no longer interested.
Last edited by NYPlayer on Thu Sep 13, 2018 11:55 am, edited 1 time in total.

rrussis82
Posts: 475
Joined: Tue Jul 10, 2018 12:46 pm
Location: Western MA

Re: 6 tuner prime soon !!!

Post by rrussis82 » Wed Sep 12, 2018 11:27 am

This is great news! where do I download this software?

mcewinter
Posts: 574
Joined: Wed Oct 14, 2009 4:36 pm
Device ID: 131044D3, 103188F3
Location: Chicago

Re: 6 tuner prime soon !!!

Post by mcewinter » Wed Sep 12, 2018 12:02 pm

rrussis82 wrote:
Wed Sep 12, 2018 11:27 am
This is great news! where do I download this software?
It's hardware. I'd love to dowload one, as well.

rrussis82
Posts: 475
Joined: Tue Jul 10, 2018 12:46 pm
Location: Western MA

Re: 6 tuner prime soon !!!

Post by rrussis82 » Wed Sep 12, 2018 12:32 pm

Then why is this post in software?

DebbieFL33
Posts: 912
Joined: Sun Dec 20, 2015 4:17 pm
Device ID: 1318CAEB

Re: 6 tuner prime soon !!!

Post by DebbieFL33 » Wed Sep 12, 2018 12:49 pm

On attached SD “Ad” for 6 tuner Prime:

“Not intended for use with HDHomeRun PremiumTV service”

Is this really true?

signcarver
Expert
Posts: 8260
Joined: Wed Jan 24, 2007 1:04 am
Device ID: 131B34B7 13231F92 1070A18E 1073ED6F

Re: 6 tuner prime soon !!!

Post by signcarver » Wed Sep 12, 2018 12:58 pm

yes... just as it is now. For premium one would need a connect or extend

I would also state that to offer premium it would be a mess if one had a prime unless on comcast with the west coast feeds, as the software doesn't understand multiple channel 1403s so it may at times display east or at other times display west, or if you are not on comcast not even be the correct channel and show. If they moved the channels to the 5000s, 6000's or even 10000's it most likely would not interfere with the cablecard lineup.

DroidTV
Posts: 15
Joined: Sun Apr 23, 2017 3:34 pm

Re: 6 tuner prime soon !!!

Post by DroidTV » Wed Sep 12, 2018 2:31 pm

Just looking at the specs listed, I am wondering if the cause for delay may be due to changing the network interface to gigabit? It was suggested here in the forums a few weeks/months back that this new prime would only have 100mbps ethernet. Can anyone chime in on this?

DebbieFL33
Posts: 912
Joined: Sun Dec 20, 2015 4:17 pm
Device ID: 1318CAEB

Re: 6 tuner prime soon !!!

Post by DebbieFL33 » Wed Sep 12, 2018 2:37 pm

yes... just as it is now. For premium one would need a connect or extend
Color me embarrassed :oops: ...Not enough 💤

rpcameron
Posts: 845
Joined: Fri Mar 25, 2016 9:55 am

Re: 6 tuner prime soon !!!

Post by rpcameron » Wed Sep 12, 2018 2:42 pm

DroidTV wrote:
Wed Sep 12, 2018 2:31 pm
Just looking at the specs listed, I am wondering if the cause for delay may be due to changing the network interface to gigabit? It was suggested here in the forums a few weeks/months back that this new prime would only have 100mbps ethernet. Can anyone chime in on this?
The original Prime is GbE, so it would stand to reason that a new device needing even more bandwidth would be GbE by default.

Ken.F
Posts: 2124
Joined: Fri Apr 05, 2013 9:20 am
Device ID: 1041A706, 1043EB32, 104BAD9E, 13168DC5, 1322A7AC
Location: West Rockhill, PA

Re: 6 tuner prime soon !!!

Post by Ken.F » Wed Sep 12, 2018 2:51 pm

DroidTV wrote:
Wed Sep 12, 2018 2:31 pm
Just looking at the specs listed, I am wondering if the cause for delay may be due to changing the network interface to gigabit? It was suggested here in the forums a few weeks/months back that this new prime would only have 100mbps ethernet. Can anyone chime in on this?
It was probably me that said that. I assumed the new 6-tuner prime would only have 100 Mbps based on the specs of the commercial TECH5-36CC model. The new Prime might have had gigabit planned from scratch.

NYPlayer
Posts: 3538
Joined: Fri Apr 17, 2009 11:45 am
Device ID: 104112F4,104162C4,10438DAD,10438DF5,10701381,13147C7B,131A192A
Location: Portland OR, 97217

Re: 6 tuner prime soon !!!

Post by NYPlayer » Wed Sep 12, 2018 4:01 pm

Ken.F wrote:
Wed Sep 12, 2018 2:51 pm
DroidTV wrote:
Wed Sep 12, 2018 2:31 pm
Just looking at the specs listed, I am wondering if the cause for delay may be due to changing the network interface to gigabit? It was suggested here in the forums a few weeks/months back that this new prime would only have 100mbps ethernet. Can anyone chime in on this?
It was probably me that said that. I assumed the new 6-tuner prime would only have 100 Mbps based on the specs of the commercial TECH5-36CC model. The new Prime might have had gigabit planned from scratch.
I never understood why the Qutaro is 100 Mbps but the Prime is gigabit when OTA requires more bandwidth than cable.

signcarver
Expert
Posts: 8260
Joined: Wed Jan 24, 2007 1:04 am
Device ID: 131B34B7 13231F92 1070A18E 1073ED6F

Re: 6 tuner prime soon !!!

Post by signcarver » Wed Sep 12, 2018 4:06 pm

Actually OTA is limited to about 25Mbps max per channel... cable is around 38. Thus (less than) 3 channels max on cable with 100Mbps.

However it would be quite rare for one virtual channel to maximize either.

gtb
Expert
Posts: 3985
Joined: Thu Oct 06, 2011 1:00 pm
Location: Sunnyvale, CA USA

Re: 6 tuner prime soon !!!

Post by gtb » Wed Sep 12, 2018 4:17 pm

NYPlayer wrote:
Wed Sep 12, 2018 4:01 pm
I never understood why the Qutaro is 100 Mbps but the Prime is gigabit when OTA requires more bandwidth than cable.
US 8VSB is (~max) 18Mbps, so 4 full rate streams is less than 100Mbps (and for an engineered solution such as this, that works). US QAM256 is (~max) 38Mbps, so 3 full rate streams is greater than 100Mbps. Now, in practice, a particular program is rarely full rate stream, but historically you tend to design for the worst case, especially when you document in your docs the capability to perform full rate streaming for off device de-muxing. If you document only the newer virtual channel APIs you may be able to get away with lower port rates.

As far as the HDHR5-6CC, the specs on the web site may, or may not, be correct (I'll bet a lot of the marketing started as cut/paste). I seem to recall someone (from SD?) stated that it was 100Mbps. I tend to believe statements from those who likely have held the device in their hand (or at least touched one on the bench) more than what I see on a marketing web site.

jasonl
Silicondust
Posts: 14067
Joined: Sun Oct 28, 2007 9:23 pm

Re: 6 tuner prime soon !!!

Post by jasonl » Wed Sep 12, 2018 6:13 pm

If it's gigabit, then no one told me about the change, because it's always been 100Mbit up until now. I'm trying to get confirmation, but for now I'm assuming that gtb hit the nail on the head with that cut and paste comment.

Post Reply