QNAP QPKG for DVR Record Engine

Downloads & Instructions
Post Reply
henningdalgaard
Posts: 11
Joined: Mon May 30, 2011 1:28 am

Re: QNAP QPKG for DVR Record Engine

Post by henningdalgaard »

thanks for clarifying that.
So it is not possible to get a QPKG from Silicondust, and that is what is provided here? Is it the free version or is possible to enable the full version?

What do you use in kodi as a client? The TV Server in kodi or the hdhomerun addon?

Sorry for the newbie questions :roll:

gtb
Expert
Posts: 4045
Joined: Thu Oct 06, 2011 1:00 pm
Location: Sunnyvale, CA USA
x 2

Re: QNAP QPKG for DVR Record Engine

Post by gtb »

henningdalgaard wrote: Tue Jan 17, 2017 12:54 pm So it is not possible to get a QPKG from Silicondust
The current recorder can be installed manually using the provided installers to many NAS's, but it currently requires re-installation at every reboot of the NAS. SD has stated their intention (at or near GA) to offer installers/packages for "market leading" NAS manufactures, and some OS variants, which will support the automatic restart capabilities of those platforms, but has not done so yet (GA is still a bit away). The result is that the community has stepped up in the interim for a number of platforms.

The recorder engine (which can be installed on platforms other than a NAS) requires one to obtain a license for the project itself if you want to use the SD recording capability.

demonrik
Posts: 1335
Joined: Mon May 04, 2015 10:03 am
Device ID: 10736454, 1073A35A, 1075C377, 108042A1
x 7

Re: QNAP QPKG for DVR Record Engine

Post by demonrik »

gtb wrote: Tue Jan 17, 2017 1:11 pm
henningdalgaard wrote: Tue Jan 17, 2017 12:54 pm So it is not possible to get a QPKG from Silicondust
The current recorder can be installed manually using the provided installers to many NAS's, but it currently requires re-installation at every reboot of the NAS. SD has stated their intention (at or near GA) to offer installers/packages for "market leading" NAS manufactures, and some OS variants, which will support the automatic restart capabilities of those platforms, but has not done so yet (GA is still a bit away). The result is that the community has stepped up in the interim for a number of platforms.
Exactly..
And I've worked with SD to contribute back my addition to them.. In effect I'm maintaining it right now, but it's owned by SD, and sits in their GIT repository.
henningdalgaard wrote: Is it the free version or is possible to enable the full version?
I see the confusion from the bottom of https://www.silicondust.com/dvr-service/
The Free App is actually the viewer applications such as VIEW and/or the Kodi plugin.. You will get limited guide data, etc.. This is not covered by this QPKG.
The Full App is the combination of the view app which is free, and the DVR engine which at the moment is pre-release and is $60/yr for now, and will drop to $35/yr subscription.
This QPKG contains the DVR engine only.
What do you use in kodi as a client? The TV Server in kodi or the hdhomerun addon?
I don't use Kodi, but there is a plugin provided by Silicondust for their DVR engine, and there are other plugins too.
More info in the Kodi forum viewforum.php?f=88
And in particular check out viewtopic.php?f=88&t=63656 for info on installing the silicondust plugin.
Sorry for the newbie questions :roll:
No need apologize - takes a while to get up to speed on it all :)

shoman94
Posts: 49
Joined: Sun Jan 29, 2017 7:48 pm

Re: QNAP QPKG for DVR Record Engine

Post by shoman94 »

First I want to thank you VERY MUCH for what you have done here. You have made it a breeze to run HDHR DVR on my QNAP. Not sure why SD wouldn't do this on their own.

I have a question and I don't know if its for you or SD....

What happens often to me is that I'll be watching a show, then I decide to change channels and it freezes. I can go about the app but no matter what channel I select its frozen. If I exit the app and go n=back in I then get a black screen. IF I go into the Android Live TV app I get the spinning wheel and nothing happens. I have to FC the HDHR app and then it will go in and work again.

I'm hoping maybe some logs or something could lead me in who to contact and possibly get a solution on this.

Thank you!

demonrik
Posts: 1335
Joined: Mon May 04, 2015 10:03 am
Device ID: 10736454, 1073A35A, 1075C377, 108042A1
x 7

Re: QNAP QPKG for DVR Record Engine

Post by demonrik »

shoman94 wrote: Sat Feb 04, 2017 12:08 pm First I want to thank you VERY MUCH for what you have done here. You have made it a breeze to run HDHR DVR on my QNAP. Not sure why SD wouldn't do this on their own.
you're welcome!
am sure SD would eventually get around to it. I just wanted something quicker..
I have a question and I don't know if its for you or SD....

What happens often to me is that I'll be watching a show, then I decide to change channels and it freezes. I can go about the app but no matter what channel I select its frozen. If I exit the app and go n=back in I then get a black screen. IF I go into the Android Live TV app I get the spinning wheel and nothing happens. I have to FC the HDHR app and then it will go in and work again.

I'm hoping maybe some logs or something could lead me in who to contact and possibly get a solution on this.

Thank you!
quite a few posts recently, you're not alone.
definitely something for SD... turn in diagnostics, open a new thread and post your android box details and device IDs of your hdhomerun devices

shoman94
Posts: 49
Joined: Sun Jan 29, 2017 7:48 pm

Re: QNAP QPKG for DVR Record Engine

Post by shoman94 »

demonrik wrote: Sat Feb 04, 2017 1:29 pm
shoman94 wrote: Sat Feb 04, 2017 12:08 pm First I want to thank you VERY MUCH for what you have done here. You have made it a breeze to run HDHR DVR on my QNAP. Not sure why SD wouldn't do this on their own.
you're welcome!
am sure SD would eventually get around to it. I just wanted something quicker..
I have a question and I don't know if its for you or SD....

What happens often to me is that I'll be watching a show, then I decide to change channels and it freezes. I can go about the app but no matter what channel I select its frozen. If I exit the app and go n=back in I then get a black screen. IF I go into the Android Live TV app I get the spinning wheel and nothing happens. I have to FC the HDHR app and then it will go in and work again.

I'm hoping maybe some logs or something could lead me in who to contact and possibly get a solution on this.

Thank you!
quite a few posts recently, you're not alone.
definitely something for SD... turn in diagnostics, open a new thread and post your android box details and device IDs of your hdhomerun devices
Thanks for the reply.... It just happened again. HDHR logs didn't show anything but this is what I saw in the QNAP log:
System logs show no errors for me. It just happened to me again.

Here is the log from my QNAP though....

20170205-01:18:06 System: server time = Sun Feb 5 01:18:06 2017 (correction of 0s)
20170205-01:18:06 Recording: event download success
20170205-01:18:06 Recording: disk space available = 3200GB
20170205-01:18:06 Recording: current time = Sun Feb 5 01:18:06 2017 (correction of 0s)
20170205-01:18:06 Recording: no timer events planned
20170205-01:18:27 Status: Resource: dmk=100
20170205-01:18:27 Status: read: DiskMB=37 MB/s=427 worst=35
20170205-01:18:27 Status: write: DiskMB=37 MB/s=22 worst=67
20170205-01:18:27 Status: Streaming: Live channel 6.2 to 192.168.5.16 (288MB)
20170205-01:19:36 Playback: Streaming: Live channel 6.2 to 192.168.5.16 starting at 310MB
20170205-01:20:27 Status: Resource: dmk=100
20170205-01:20:27 Status: read: DiskMB=36 MB/s=247 worst=32
20170205-01:20:27 Status: write: DiskMB=36 MB/s=18 worst=73
20170205-01:20:27 Status: Streaming: Live channel 6.2 to 192.168.5.16 (14MB)
20170205-01:21:06 Recording: stop Live channel 6.2 a88be8ac (result = 0x0000)
20170205-01:21:06 Recording: early end of Live channel 6.2 a88be8ac
20170205-01:22:27 Status: Resource: dmk=98
20170205-01:22:27 Status: read: DiskMB=8 MB/s=361 worst=1
20170205-01:22:27 Status: write: DiskMB=11 MB/s=17 worst=60
20170205-01:24:27 Status: Resource: dmk=98

shoman94
Posts: 49
Joined: Sun Jan 29, 2017 7:48 pm

Re: QNAP QPKG for DVR Record Engine

Post by shoman94 »

Shouldn't there be an update? The Gray app for android updated.

Online
signcarver
Expert
Posts: 9234
Joined: Wed Jan 24, 2007 1:04 am
Device ID: 10802091 131B34B7 13231F92 1070A18E 1073ED6F 15300C36
x 12

Re: QNAP QPKG for DVR Record Engine

Post by signcarver »

This has nothing to do with gray, only engine (not clients) which hasn't been updated

shoman94
Posts: 49
Joined: Sun Jan 29, 2017 7:48 pm

Re: QNAP QPKG for DVR Record Engine

Post by shoman94 »

signcarver wrote: Wed Feb 22, 2017 4:20 pm This has nothing to do with gray, only engine (not clients) which hasn't been updated
Oh ok thanks... So nothing has changed in the Record engine? ver.20161107

demonrik
Posts: 1335
Joined: Mon May 04, 2015 10:03 am
Device ID: 10736454, 1073A35A, 1075C377, 108042A1
x 7

Re: QNAP QPKG for DVR Record Engine

Post by demonrik »

shoman94 wrote: Wed Feb 22, 2017 4:34 pm
signcarver wrote: Wed Feb 22, 2017 4:20 pm This has nothing to do with gray, only engine (not clients) which hasn't been updated
Oh ok thanks... So nothing has changed in the Record engine? ver.20161107
Correct..
No changes reported, so no new package

shoman94
Posts: 49
Joined: Sun Jan 29, 2017 7:48 pm

Re: QNAP QPKG for DVR Record Engine

Post by shoman94 »

demonrik wrote: Wed Feb 22, 2017 4:38 pm
shoman94 wrote: Wed Feb 22, 2017 4:34 pm
signcarver wrote: Wed Feb 22, 2017 4:20 pm This has nothing to do with gray, only engine (not clients) which hasn't been updated
Oh ok thanks... So nothing has changed in the Record engine? ver.20161107
Correct..
No changes reported, so no new package

Thanks again!

shoek
Posts: 26
Joined: Wed Jan 14, 2004 11:25 am

Re: QNAP QPKG for DVR Record Engine

Post by shoek »

Hi,

I'm a bit confused about the RECORD engine version that this tool is reporting.

This tool reports the engine is version 20161107 (recent posts in this thread indicate there have been no changes since that version, so therefore no updates to this QPKG)

However, I had previously installed the RECORD engine to my QNAP via the SD Windows configuration tool / NAS Setup process
and when I go to the ENGINE's status page it says that version 20161216 is installed.

I checked the hash of the hdhomerun_record binary on the QNAP itself and it is equivalent to the hdhomerun_record_linux_20161206beta1 binary that I downloaded direct from SD.

Is this package out of date?

Is this package superceded by the https://github.com/demonrik/HDHR-DVRUI project?

Thanks,
-Steve

demonrik
Posts: 1335
Joined: Mon May 04, 2015 10:03 am
Device ID: 10736454, 1073A35A, 1075C377, 108042A1
x 7

Re: QNAP QPKG for DVR Record Engine

Post by demonrik »

shoek wrote: Tue Feb 28, 2017 11:52 am Hi,

I'm a bit confused about the RECORD engine version that this tool is reporting.

This tool reports the engine is version 20161107 (recent posts in this thread indicate there have been no changes since that version, so therefore no updates to this QPKG)

However, I had previously installed the RECORD engine to my QNAP via the SD Windows configuration tool / NAS Setup process
and when I go to the ENGINE's status page it says that version 20161216 is installed.

I checked the hash of the hdhomerun_record binary on the QNAP itself and it is equivalent to the hdhomerun_record_linux_20161206beta1 binary that I downloaded direct from SD.

Is this package out of date?

Is this package superceded by the https://github.com/demonrik/HDHR-DVRUI project?

Thanks,
-Steve
SD continue to up the version number on each release - but nothing has actually changed.
They key is to check what is presented in my.hdhomerun.com for the record engine.
As long as there is a green tick beside the version - you are good.

shoek
Posts: 26
Joined: Wed Jan 14, 2004 11:25 am

Re: QNAP QPKG for DVR Record Engine

Post by shoek »

got it... thanks for the clarification! (and good work on the HDHR DVR-UI project too :D )

Online
signcarver
Expert
Posts: 9234
Joined: Wed Jan 24, 2007 1:04 am
Device ID: 10802091 131B34B7 13231F92 1070A18E 1073ED6F 15300C36
x 12

Re: QNAP QPKG for DVR Record Engine

Post by signcarver »

supposedly they improved diagnostics reporting of record path on 20161206 but that was only for windows (I believe they did bump all platforms to that version number though). After that I believe the only changes in version number were on android (i.e. using the shield for the recording engine) but the windows packaging may have also reflected the version number change.

Post Reply