No Devices Found

Help and support for HDHomeRun DVR and HDHomeRun software for Windows 10, Mac, Android, XBox, etc.
banders5144
Posts: 46
Joined: Sat Jan 19, 2013 10:59 am

Re: No Devices Found

Post by banders5144 »

So I have not had the "Device Not Found" issue for about 10-12 days now. Dont know if it was the recent HDHomerun App update or the new UniFi software. As for failing power supply nickk,:
nickk wrote: Thu Jan 28, 2021 10:24 am PRIME unavailable for short periods - check the system log in the device webpage - see if it rebooted. A failing power adapter can cause the device to randomly reboot.

Nick
no issues here. Everything has been working like a charm for 6+ years hardware wise. True testament to the quality of the build.

foxbat121
Posts: 1959
Joined: Tue Jan 05, 2010 3:48 pm
Device ID: 131087C9, 13233B7C
x 4

Re: No Devices Found

Post by foxbat121 »

DCOne wrote: Fri Jan 29, 2021 4:09 am Does anyone have any other ideas, on how to test?
You have to test it under different load while using a oscilloscope. It is not that easy to test.

The best bet is to find a replacement power supply to see if it improves.

elabra
Posts: 334
Joined: Wed May 27, 2015 2:32 pm
Device ID: 101AD44A, 10430908, 104656E0, 104DE046, 131D89CA, 131F796F, 1045F491, 13254474, 108449D
Location: Atlanta, Ga USA
x 2

Re: No Devices Found

Post by elabra »

nickk wrote: Thu Jan 28, 2021 10:24 am PRIME unavailable for short periods - check the system log in the device webpage - see if it rebooted. A failing power adapter can cause the device to randomly reboot.

Nick
Except Nickk, when I see it go missing on one client I am able to see it fine on another - so it is obviously up and running.

elabra
Posts: 334
Joined: Wed May 27, 2015 2:32 pm
Device ID: 101AD44A, 10430908, 104656E0, 104DE046, 131D89CA, 131F796F, 1045F491, 13254474, 108449D
Location: Atlanta, Ga USA
x 2

Re: No Devices Found

Post by elabra »

two.bits.11 wrote: Thu Jan 28, 2021 11:13 pm No mention of reboots in the logs. Odd that we are all on Ubiquiti UniFi networks.
I am not on Ubiquity and see the drops - when it is missing on one client it is fine on another so I think the power supply idea is a dead end.

DCOne
Posts: 6
Joined: Sun Dec 13, 2020 4:35 am

Re: No Devices Found

Post by DCOne »

A few people have mentioned that the problems may have started after the last firmware update. Is it possible to revert to an older firmware?

elabra
Posts: 334
Joined: Wed May 27, 2015 2:32 pm
Device ID: 101AD44A, 10430908, 104656E0, 104DE046, 131D89CA, 131F796F, 1045F491, 13254474, 108449D
Location: Atlanta, Ga USA
x 2

Re: No Devices Found

Post by elabra »

DCOne wrote: Sat Jan 30, 2021 4:48 am A few people have mentioned that the problems may have started after the last firmware update. Is it possible to revert to an older firmware?
Anyone still looking at this? Seems like SD was able to reproduce the error as stated on another thread. Thanks

DCOne
Posts: 6
Joined: Sun Dec 13, 2020 4:35 am

Re: No Devices Found

Post by DCOne »

elabra wrote: Sun Feb 07, 2021 8:10 pm Anyone still looking at this? Seems like SD was able to reproduce the error as stated on another thread. Thanks
Are you able to post a link to the other thread please?

elabra
Posts: 334
Joined: Wed May 27, 2015 2:32 pm
Device ID: 101AD44A, 10430908, 104656E0, 104DE046, 131D89CA, 131F796F, 1045F491, 13254474, 108449D
Location: Atlanta, Ga USA
x 2

Re: No Devices Found

Post by elabra »

DCOne wrote: Mon Feb 08, 2021 5:24 am
elabra wrote: Sun Feb 07, 2021 8:10 pm Anyone still looking at this? Seems like SD was able to reproduce the error as stated on another thread. Thanks
Are you able to post a link to the other thread please?
viewtopic.php?f=113&t=74647

There was at least 1 other thread also where someone (maybe Ned) from SD said they were able to duplicate it but I cannot find that other thread now.

NedS
Silicondust
Posts: 2045
Joined: Mon Dec 10, 2018 12:38 pm
x 52

Re: No Devices Found

Post by NedS »

elabra wrote: Mon Feb 08, 2021 8:53 pm
DCOne wrote: Mon Feb 08, 2021 5:24 am
elabra wrote: Sun Feb 07, 2021 8:10 pm Anyone still looking at this? Seems like SD was able to reproduce the error as stated on another thread. Thanks
Are you able to post a link to the other thread please?
viewtopic.php?f=113&t=74647

There was at least 1 other thread also where someone (maybe Ned) from SD said they were able to duplicate it but I cannot find that other thread now.
I did see similar behavior the other day, but it might be unrelated to what you guys saw. I do plan on doing some further tests to see if we can find a pattern or something.

goofnroxx
Posts: 97
Joined: Fri Jun 16, 2017 10:30 am

Re: No Devices Found

Post by goofnroxx »

No devices found is not a new problem. I posted about it long ago (and long since deleted) with this happening on my Amazon tablets and Pixel phones. I've never noticed it with my FireTV's however.

I also run Ubiquiti gear.

NedS
Silicondust
Posts: 2045
Joined: Mon Dec 10, 2018 12:38 pm
x 52

Re: No Devices Found

Post by NedS »

goofnroxx wrote: Tue Feb 09, 2021 10:28 am No devices found is not a new problem. I posted about it long ago (and long since deleted) with this happening on my Amazon tablets and Pixel phones. I've never noticed it with my FireTV's however.

I also run Ubiquiti gear.
It may or may not be a new problem. The app not detecting HDHomeRun units (just one or all, or intermittently or constantly) should be seen as a symptom rather than a specific issue. That is what we are trying to find out now.

elabra
Posts: 334
Joined: Wed May 27, 2015 2:32 pm
Device ID: 101AD44A, 10430908, 104656E0, 104DE046, 131D89CA, 131F796F, 1045F491, 13254474, 108449D
Location: Atlanta, Ga USA
x 2

Re: No Devices Found

Post by elabra »

NedS wrote: Tue Feb 09, 2021 7:25 pm
goofnroxx wrote: Tue Feb 09, 2021 10:28 am No devices found is not a new problem. I posted about it long ago (and long since deleted) with this happening on my Amazon tablets and Pixel phones. I've never noticed it with my FireTV's however.

I also run Ubiquiti gear.
It may or may not be a new problem. The app not detecting HDHomeRun units (just one or all, or intermittently or constantly) should be seen as a symptom rather than a specific issue. That is what we are trying to find out now.
Thanks... I've only ever seen it on my 2 Primes - never on any other OTA models (Connects or the 4K Model). 6 of my SD devices are on the same subnet. Another Prime is on a different subnet and only used by PLEX LIVE TV and DVR.

goofnroxx
Posts: 97
Joined: Fri Jun 16, 2017 10:30 am

Re: No Devices Found

Post by goofnroxx »

Just to add some more data points, this occurred both when I was running a Prime, and with the 4k I run now.

elabra
Posts: 334
Joined: Wed May 27, 2015 2:32 pm
Device ID: 101AD44A, 10430908, 104656E0, 104DE046, 131D89CA, 131F796F, 1045F491, 13254474, 108449D
Location: Atlanta, Ga USA
x 2

Re: No Devices Found

Post by elabra »

It is happening right now on one of my 2 PRIMES - on 131F796F. The other 131D89CA PRIME is fine. I have enabled diagnostic info on my RECORD engine and on the PRIMES.

I see that new firmware is available and will update them now as well.

nickk
Silicondust
Posts: 16744
Joined: Tue Jan 13, 2004 9:39 am
x 89

Re: No Devices Found

Post by nickk »

elabra wrote: Thu Feb 11, 2021 6:19 pm It is happening right now on one of my 2 PRIMES - on 131F796F. The other 131D89CA PRIME is fine. I have enabled diagnostic info on my RECORD engine and on the PRIMES.

I see that new firmware is available and will update them now as well.
Can you please turn on "send diagnostic information" from the Settings menu of the HDHomeRun app that you are using that isn't finding the 131F796F Prime.

Nick

Post Reply