Freezing when 'mute' enabled, or other programs opened

Help and support for HDHomeRun DVR and HDHomeRun software for Windows 10, Mac, Android, XBox, etc.
engene7
Posts: 70
Joined: Wed Sep 09, 2015 8:18 am

Freezing when 'mute' enabled, or other programs opened

Post by engene7 »

Is anyone else having relatively constant freezing when 'mute' is enabled?
It happens a lot with my HDHomeRun, since recent firmware updates.
(Never happened before...)

Sometimes toggling a different TV channel, and back, fixed the freeze, other time I need to close HDHomeRun, and re-start.

Sometimes the video freezes on its own, but nearly always with mute.

HDHomeRun support say the issues is not theirs, but I disagree.
This only started happening with the more recent firmware updates.

Anyone else suffering this?
Last edited by engene7 on Thu Apr 01, 2021 3:18 am, edited 1 time in total.

nickk
Silicondust
Posts: 17173
Joined: Tue Jan 13, 2004 9:39 am
x 109

Re: Freezing when 'mute' enabled

Post by nickk »

Hi,

From what you are describing it sounds like a client/playback issue, not related to firmware.

What client device are you using?

Nick

engene7
Posts: 70
Joined: Wed Sep 09, 2015 8:18 am

Re: Freezing when 'mute' enabled

Post by engene7 »

Everything is standard HDHomeRun...
I have a HDHomeRun CONNECT
Model: HDHR4-2DT
Device ID: 12302C34
Firmware: 20200907

NedS
Silicondust
Posts: 2269
Joined: Mon Dec 10, 2018 12:38 pm
x 45

Re: Freezing when 'mute' enabled

Post by NedS »

What are you watching it on, thought? A Windows PC? Android? iOS?

engene7
Posts: 70
Joined: Wed Sep 09, 2015 8:18 am

Re: Freezing when 'mute' enabled

Post by engene7 »

When will this issue be fixed?
I've just update my PC is a totally new one, and still the same issue - so this is indeed 100% a HD HomeRun issue - it needs fixing!

nickk
Silicondust
Posts: 17173
Joined: Tue Jan 13, 2004 9:39 am
x 109

Re: Freezing when 'mute' enabled

Post by nickk »

Windows 10?

engene7
Posts: 70
Joined: Wed Sep 09, 2015 8:18 am

Re: Freezing when 'mute' enabled

Post by engene7 »

Yes, Windows 10...

engene7
Posts: 70
Joined: Wed Sep 09, 2015 8:18 am

Re: Freezing when 'mute' enabled

Post by engene7 »

Model: HDHR4-2DT
Device ID: 12302C34
Firmware: 20210210

Watching via HDHomeRun App: 1.1.311.0

This issue has been ongoing for a LONG TIME...
Where is SiliconDust support for this ongoing issue???

engene7
Posts: 70
Joined: Wed Sep 09, 2015 8:18 am

Re: Freezing when 'mute' enabled

Post by engene7 »

Seriously, is nothing going to be done about this on-going issue?
The silence is deafening...

nickk
Silicondust
Posts: 17173
Joined: Tue Jan 13, 2004 9:39 am
x 109

Re: Freezing when 'mute' enabled

Post by nickk »

We have not been able to reproduce the problem - video continues to play correctly when muted. Tested both Windows level mute and in-app mute.

Can you please enable "send diagnostic information" in Settings in the HDHomeRun app then reproduce the problem.

Nick

engene7
Posts: 70
Joined: Wed Sep 09, 2015 8:18 am

Re: Freezing when 'mute' enabled

Post by engene7 »

I have enabled the 'Diagnostics' reporting.

But I have had replies from SiliconDust stating the issue was known, and a fix was being worked on.
Was that a lie?

engene7
Posts: 70
Joined: Wed Sep 09, 2015 8:18 am

Re: Freezing when 'mute' enabled

Post by engene7 »

And the problem happened again almost immediately after I enabled the diagnostics... so you should have some info now!

engene7
Posts: 70
Joined: Wed Sep 09, 2015 8:18 am

Re: Freezing when 'mute' enabled

Post by engene7 »

I have also found that opening other programs causes the Freezing...

engene7
Posts: 70
Joined: Wed Sep 09, 2015 8:18 am

Re: Freezing when 'mute' enabled

Post by engene7 »

So, in the past short period of time, since I enabled 'Diagnostics', HDHomeRun has frozen some 5+ times...

I hope you have enough information to fix this ongoing issue now!!! :roll:

engene7
Posts: 70
Joined: Wed Sep 09, 2015 8:18 am

Re: Freezing when 'mute' enabled, or other programs opened

Post by engene7 »

So, you must have a load of data now, as Freezing has been happening non-stop since I enabled Diagnostics???
Can you fix now?

Post Reply