No Internet, No App????

Help and support for HDHomeRun DVR and HDHomeRun software for Windows 10, Mac, Android, XBox, etc.
tlathbury
Posts: 2
Joined: Fri May 07, 2021 4:36 pm

Re: No Internet, No App????

Post by tlathbury »

OK sorry for my misunderstanding. Will explore other apps as a work around, but not ideal.

NedS
Silicondust
Posts: 2366
Joined: Mon Dec 10, 2018 12:38 pm
x 51

Re: No Internet, No App????

Post by NedS »

Oh, and we do plan on implementing some form of offline mode in our app as well.

rpcameron
Posts: 1032
Joined: Fri Mar 25, 2016 9:55 am
x 9

Re: No Internet, No App????

Post by rpcameron »

NedS wrote: Fri May 07, 2021 4:54 pm
tlathbury wrote: Fri May 07, 2021 4:42 pm NedS,

Sorry this is just flat out incorrect. Our internet has gone out in the past, and just today and HD HomeRun does not work without internet period ! I have a normal internet set up with candle modem, router etc. Nothing.

iOS devices/apps - will not even start, black screen
Nvidia Shields - will not even start, black screen

Zippo. Nada.

And apparently, looking at these threads, a large number of SiliconDust customers have the same issue. So for you to suggest that there is no problem, or that the problem is with the customer’s set up is ridiculous.
There is a misunderstanding. The HDHomeRun application does require internet. What is being discussed in this thread is if the HDHomeRun hardware can be used with a third party application without internet, which it can. The HDHomeRun hardware will work with apps such as NextPVR , VLC, Kodi, and others, will work with the HDHomeRun without an internet connection.
Ned, you are being disingenuous here. The whole point of this thread is not that the HDHR hardware is unusable without a current internet connection. The point of this thread is that SiliconDust's first-party HDHR SOFTWARE is unusable without an active internet connection.

We are all aware that the hardware can be successfully used without an internet connection. With the proper software, we can even receive OTA guide information without an internet connection. The problem is that SiliconDust has only now acknowledged that this is an issue; worse yet, this shortcoming still has yet to be addressed.

NedS
Silicondust
Posts: 2366
Joined: Mon Dec 10, 2018 12:38 pm
x 51

Re: No Internet, No App????

Post by NedS »

rpcameron wrote: Fri May 07, 2021 8:54 pm Ned, you are being disingenuous here. The whole point of this thread is not that the HDHR hardware is unusable without a current internet connection. The point of this thread is that SiliconDust's first-party HDHR SOFTWARE is unusable without an active internet connection.

We are all aware that the hardware can be successfully used without an internet connection. With the proper software, we can even receive OTA guide information without an internet connection. The problem is that SiliconDust has only now acknowledged that this is an issue; worse yet, this shortcoming still has yet to be addressed.
My apologies, that was not intentional. I was looking at my post that was quoted from March 10th, which was a reply to FoodLioon's issue.

Bagpuss
Posts: 38
Joined: Thu Jun 15, 2017 1:06 am

Re: No Internet, No App????

Post by Bagpuss »

When I got my first HomeRun I was hit with the no internet = no TV issue, so I installed Plex. These days I favour Emby.

I can certainly understand the frustration of users who have placed their entire TV viewing in the hands SD and their DVR service, and I can understand SD's point of view as principally a hardware company, but many other software options are available that don't require much technical savvy to set up.

For those who don't want the hassle of installing a network media server, I can highly recommend Channels. Really nice apps on the Apple TV and iOS devices too. (I've no direct experience of their Windows or Android offerings.) Channels works with an active VPN too.

Bmjohns
Posts: 4
Joined: Sun Sep 23, 2018 7:20 am

Re: No Internet, No App????

Post by Bmjohns »

Does this issue (no internet means no DVR or even live TV) have an expected resolution date?

I have had the DVR service for several years now and never noticed this, seems like a relatively new issue. Or maybe I just have had very steady internet until recently. This negates the use of this app significantly as my current location has very undependable internet on daily basis. It is good enough however to maintain the 14 day guide. I will need to transition away from the HDHomerun DVr service altogether and just use emby (or other option) if a resolution is not expected anytime soon.

EddieP
Posts: 308
Joined: Sat Jun 08, 2019 11:04 am
x 6

Re: No Internet, No App????

Post by EddieP »

I do not even have any recording tasks in the HDHomeRun DVR and rarely use it because of this. I really like this DVR because you can have multiple instances running in several devices and the APPS bring all the recordings to one place ... but no internet no access is a deal breaker. Heck I even invested on a 4 TB Scribe and only use it as a tuner.... If I have to do any maintenance or replace a router there goes TV viewing using HDHomerun APP.
Last edited by EddieP on Mon Jun 07, 2021 11:42 am, edited 1 time in total.

sdust
Posts: 154
Joined: Sat Jun 05, 2021 3:39 am
x 3

Re: No Internet, No App????

Post by sdust »

I think the funny thing is all web requests made by the app come back with

304 Not Modified

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_H ... edirection



Also from https://developer.mozilla.org/en-US/doc ... Status/304
Many developer tools' network panels of browsers create extraneous requests leading to 304 responses, so that access to the local cache is visible to developers.

sdust
Posts: 154
Joined: Sat Jun 05, 2021 3:39 am
x 3

Re: No Internet, No App????

Post by sdust »

At the same time SD tries to work with IPv4 link local addresses ;)

nickk
Silicondust
Posts: 17302
Joined: Tue Jan 13, 2004 9:39 am
x 95

Re: No Internet, No App????

Post by nickk »

sdust wrote: Mon Jun 07, 2021 11:41 am I think the funny thing is all web requests made by the app come back with 304 Not Modified
Not sure where you are getting that idea from but it isn't correct.

Guessing you are seeing only the titlecard or channel image requests which have a 24 hour cache time but generally don't change that often. After 24 hours (max cache time) the app is required to check if there is a new image as per normal web caching protocols. The 304 response is correct and desirable telling the app that the image is valid for another 24 hours without having to download it again.
sdust wrote: Sun Jun 27, 2021 3:43 pm At the same time SD tries to work with IPv4 link local addresses ;)
The HDHomeRun products fully support IPv4 link local addresses - this has been the case for >10 years.

EddieP
Posts: 308
Joined: Sat Jun 08, 2019 11:04 am
x 6

Re: No Internet, No App????

Post by EddieP »

This is so ridiculous the way this APP works ... our Cable in our neighborhood is down because a downed line ... With this stupid APP I cannot even watch my OTA Channels so I can watch the OLYMPICS. I am not any longer dealing with this crap.. I am uninstalling the APP and DVR... I am so glad that EMBY works.

GGRussell
Posts: 1468
Joined: Mon Dec 31, 2012 3:08 pm
Device ID: 10802801

Re: No Internet, No App????

Post by GGRussell »

Some idiot at TDOT was digging and cut a large fiber cable here putting most of the county without internet for days. I can only say that I was glad that i had the option of Channels on my Tivo Stream 4K.

EddieP
Posts: 308
Joined: Sat Jun 08, 2019 11:04 am
x 6

Re: No Internet, No App????

Post by EddieP »

Still down here ... They did not want to come until tomorrow had to escalate. Will still be down for at least until 7:00PT. Channels DVR also worked for me.... using my Verizon hotspot to connect to internet. I almost got killed by my household when Olympics watching was not available. They asked me what kind of crap is that no internet no app.

Dartman
Posts: 86
Joined: Sat Dec 10, 2011 12:29 pm

Re: No Internet, No App????

Post by Dartman »

I've been using Channels DVR here as well and it works with both tuners I have. Bad part is once it loads up and wakes up my 10 pro box it keeps waking up the box a minute after it goes to sleep over and over. They are aware of the problem but haven't figured it out yet. I usually wander in and stop and restart it and it sleeps normally till it does a scheduled recording again. If you have a program to stop and restart it that fixes it for now.
The tuners work with quite a few popular programs now so you have options if you don't like thier programs or just can't get it to work but it also works for me but it won't wake up my pc.

EddieP
Posts: 308
Joined: Sat Jun 08, 2019 11:04 am
x 6

Re: No Internet, No App????

Post by EddieP »

What gets me is that their own software does not support their own tuners without internet. Poor design if you ask me.

Locked