Recordings - UI Fix or DVR fix?

Help and support for HDHomeRun DVR and HDHomeRun software for Windows 10, Mac, Android, XBox, etc.
Post Reply
JDazell
Posts: 45
Joined: Fri Sep 09, 2011 4:19 pm

Recordings - UI Fix or DVR fix?

Post by JDazell » Sat Jan 11, 2020 9:47 am

For the past severl months now we have all been living with Recordings that appear to have been recorded but do not appear under "Recordings" in the UI.

That is until after you force a shutdown and reboot of the Scribe (running Beta). Then all of the missing recordings mysteriously appear, under "Recordings" in the UI.

This is happening with both Fire Stick and Roku hardware. So is this a DVR software issue or a UI issue?

signcarver
Expert
Posts: 8643
Joined: Wed Jan 24, 2007 1:04 am
Device ID: 131B34B7 13231F92 1070A18E 1073ED6F 15300C36

Re: Recordings - UI Fix or DVR fix?

Post by signcarver » Sat Jan 11, 2020 10:11 am

I have seen it happen as both...

In some cases the client device seems to cache the http request for the list, and/or just doesn't update "all". In other cases the scribe/servio just doesn't update such as the DVR only updates on the OS properly notifying it of directory changes (on other platforms this can be because of too many recordings (often there are commands to help such), using a non-attached drive, etc.).

In the case of scribe/servio personally I have only seen it happen once on each (pre-beta, never on latest beta) where the engine itself didn't actually show the recordings in the recorded_files.json requested by the client but have on more than one occasion seen a client apparently not update such, particularly if one is just using the "all" part of the list, but does show the latest if one goes into the show.

jasonl
Silicondust
Posts: 14915
Joined: Sun Oct 28, 2007 9:23 pm

Re: Recordings - UI Fix or DVR fix?

Post by jasonl » Sun Jan 12, 2020 2:22 pm

We've got a firmware update coming soon that has a bunch of changes, including a fix for one cause of this.

digitaldan
Posts: 2
Joined: Sat Dec 21, 2019 8:35 pm

Re: Recordings - UI Fix or DVR fix?

Post by digitaldan » Thu Jan 16, 2020 8:06 am

That's great news that there's a fix on the way. I've also experienced this and have to pull the plug to reboot the device to rescan the media. Is there a less abrubt way to reboot the scribe unit?

Timbo2
Posts: 46
Joined: Fri Jan 31, 2014 1:36 pm

Re: Recordings - UI Fix or DVR fix?

Post by Timbo2 » Thu Jan 16, 2020 11:02 am

From a fellow suffer.

SiliconDust provided the following from Windows

Code: Select all


"%programfiles%\silicondust\hdhomerun\hdhomerun_config.exe" XXXXX set /sys/restart self

Where XXXXX is your device ID.

Post Reply