AndroidTV disconnects at :00 and :30

Help and support for HDHomeRun DVR and HDHomeRun software for Windows 10, Mac, Android, XBox, etc.
Post Reply
RunningGiant
Posts: 4
Joined: Thu Mar 09, 2017 7:13 pm

AndroidTV disconnects at :00 and :30

Post by RunningGiant » Sun Nov 10, 2019 6:29 am

I've been having random disconnections when watching live TV at :00 or :30. This doesn't happen all the time. I'm using a 2017 shield tv, with an Extend. I've enabled diagnostics on both the AndroidTV app and the extend. I do have DVR running on the shield tv. The shield is on gigabit Ethernet.

extend Device id: 1055D086

The most recent occurrence can be seen at 20191110-12:30:00 in the extend's log. I was watching 16.1, and the video was no longer able to play (black screen with unable to play video). I fixed this by switching to 14.3 and back to 16.1 and the video played fine again. This problem only occurs on exact :00 or :30 so far. Is there a device ID or anything that you need for the Shield's diagnostics? Thank you for your help.

jasonl
Silicondust
Posts: 14749
Joined: Sun Oct 28, 2007 9:23 pm

Re: AndroidTV disconnects at :00 and :30

Post by jasonl » Sun Nov 10, 2019 12:19 pm

When you are buffering live TV through the DVR, it creates a new file each time the show that is on changes, based on the guide data. Your DVR is encountering an error when it tries to create that new file. I'm not entirely sure why. The drive isn't out of space, and it seems to be able to create the initial file without a problem. Do you have anything running on there that might be affecting permissions?

RunningGiant
Posts: 4
Joined: Thu Mar 09, 2017 7:13 pm

Re: AndroidTV disconnects at :00 and :30

Post by RunningGiant » Wed Nov 13, 2019 5:13 pm

Thanks for looking into this. The hard drive has been running for a few years, so I'll run some tests on it. It's possible I need to replace it based on what you said.

Post Reply