Have only Higher Channel Guide Data ..Resolved

Help and support for HDHomeRun DVR and HDHomeRun software for Windows 10, Mac, Android, XBox, etc.
Post Reply
EddieP
Posts: 97
Joined: Sat Jun 08, 2019 11:04 am

Have only Higher Channel Guide Data ..Resolved

Post by EddieP » Fri Aug 30, 2019 6:00 am

To change the Comcast guide data to only Show guide data for the 1000 channels and above was really dumb ... No one in my household could find things to watch ... had to scroll through the whole guide data.... heck I am still looking for the weather channel.

Finally found it 1102 used to be 747.
Last edited by EddieP on Sat Aug 31, 2019 4:13 pm, edited 3 times in total.

GetMatt
Posts: 1826
Joined: Wed Jan 21, 2009 3:45 pm
Device ID: 1310683C, 13196816, 10733FC0

Re: Dumb Idea to only have Higher Channel Guide Data ...

Post by GetMatt » Fri Aug 30, 2019 8:54 am

You would have to talk to comcast about that. SD doesn’t set the channel numbers

EddieP
Posts: 97
Joined: Sat Jun 08, 2019 11:04 am

Re: Dumb Idea to only have Higher Channel Guide Data ...

Post by EddieP » Fri Aug 30, 2019 8:58 am

GetMatt wrote:
Fri Aug 30, 2019 8:54 am
You would have to talk to comcast about that. SD doesn’t set the channel numbers
No it is not a Comcast problem .... See Jason's explanation below... it has been working for years.

Comcast channels 1-900 have been the same for years channels 1000- and above are sorted by category... Sports News Business etc...

Looks like there's an issue right now where the guide system is not returning data when 2 channels have the same name. Since Comcast typically duplicates the channels in the 1000+ range as well as whatever low number your area happens to use, one set will have data and one won't. As a temporary workaround, use the set that does have data. Our engineering team is working on restoring data to all channels.

signcarver
Expert
Posts: 8351
Joined: Wed Jan 24, 2007 1:04 am
Device ID: 131B34B7 13231F92 1070A18E 1073ED6F

Re: Dumb Idea to only have Higher Channel Guide Data ...

Post by signcarver » Fri Aug 30, 2019 11:20 am

Suggest learning the 1000 numbers as when you move to another comcast area those should be familiar while the others would change. :)

NedS
Silicondust
Posts: 434
Joined: Mon Dec 10, 2018 12:38 pm

Re: Dumb Idea to only have Higher Channel Guide Data ...

Post by NedS » Fri Aug 30, 2019 12:16 pm

Minor nitpick, but this is a bug, not an intentional change. We are working on fixing it.

EddieP
Posts: 97
Joined: Sat Jun 08, 2019 11:04 am

Re: Dumb Idea to only have Higher Channel Guide Data ...

Post by EddieP » Fri Aug 30, 2019 12:24 pm

NedS wrote:
Fri Aug 30, 2019 12:16 pm
Minor nitpick, but this is a bug, not an intentional change. We are working on fixing it.
Thanks

jasonl
Silicondust
Posts: 14249
Joined: Sun Oct 28, 2007 9:23 pm

Re: Have only Higher Channel Guide Data ...being resolved

Post by jasonl » Sat Aug 31, 2019 3:56 pm

This issue was resolved last night. Please let us know if you're seeing any further issues.

Post Reply