Dvr will not record in live mode

Help and support for HDHomeRun DVR and HDHomeRun software for Windows 10, Mac, Android, XBox, etc.
Post Reply
DaveSkynet
Posts: 11
Joined: Wed Oct 18, 2017 5:25 pm

Dvr will not record in live mode

Post by DaveSkynet » Wed Aug 07, 2019 12:47 am

I just installed the newest version on my two computers. On BOTH of them, it will not record when in live mode, and I click the red button. It records my programs that were scheduled and everything else works fine. Nothing shows up in recorded programs when I do this. Normally say if it was NBC News, in recorded programs, after clicking record it would be right there. I have tried everything, and I am at a loss.

GetMatt
Posts: 1820
Joined: Wed Jan 21, 2009 3:45 pm
Device ID: 1310683C, 13196816, 10733FC0

Re: Dvr will not record in live mode

Post by GetMatt » Wed Aug 07, 2019 10:30 am

I think you are looking for a feature that does not and has never existed on HDHR DVR. They have previously discussed adding that feature though.

Hitting the record button on the OSD should take you to another page where you can setup a recording. If you are talking about hitting the record button on a remote that will do nothing.

nateb
Silicondust
Posts: 950
Joined: Mon Aug 06, 2018 3:22 pm
Device ID: 1051C73D, 10759F29

Re: Dvr will not record in live mode

Post by nateb » Wed Aug 07, 2019 10:52 am

We've actually updated the OSD to do exactly what Dave is asking. You should be able to just click the record button in live TV and start a recording. It's not really recommended because our system prefers full recordings, but it should work. You click the button and a nifty little animation will happen and the color will change.

So let's see why it's not working. Are you using the Windows 10 app to do the recording? And can you click the gear in the top right corner and tell me what version number you're on? I just tested in Win10 version 0806 and was able to record.

leerandall
Posts: 552
Joined: Sat Mar 16, 2013 5:49 pm
Device ID: 131102D9, 1326E147

Re: Dvr will not record in live mode

Post by leerandall » Wed Aug 07, 2019 11:06 am

After clicking the record button to start a recording, can you click it a second time to stop the recording? That's a feature that is long overdue, stopping a recording.

signcarver
Expert
Posts: 8253
Joined: Wed Jan 24, 2007 1:04 am
Device ID: 131B34B7 13231F92 1070A18E 1073ED6F

Re: Dvr will not record in live mode

Post by signcarver » Wed Aug 07, 2019 11:10 am

If it does manage to "stop" a recording, the tuner would still not be released.

leerandall
Posts: 552
Joined: Sat Mar 16, 2013 5:49 pm
Device ID: 131102D9, 1326E147

Re: Dvr will not record in live mode

Post by leerandall » Wed Aug 07, 2019 11:17 am

That would be the assumption, since the channel would still be tuned to a live TV channel. One would expect, however, that any and all tuners not recording WOULD be freed up after exiting the app.

DaveSkynet
Posts: 11
Joined: Wed Oct 18, 2017 5:25 pm

Re: Dvr will not record in live mode

Post by DaveSkynet » Wed Aug 07, 2019 3:05 pm

nateb wrote:
Wed Aug 07, 2019 10:52 am
We've actually updated the OSD to do exactly what Dave is asking. You should be able to just click the record button in live TV and start a recording. It's not really recommended because our system prefers full recordings, but it should work. You click the button and a nifty little animation will happen and the color will change.

So let's see why it's not working. Are you using the Windows 10 app to do the recording? And can you click the gear in the top right corner and tell me what version number you're on? I just tested in Win10 version 0806 and was able to record.
Thank you. :D
Yes, it is version 20190806. I have the latest win-10 Pro 64 on a Mid-tower PC with plenty of horsepower. The older version seemed to work fine. Then I updated to this, and many things are slow and a bit twitchy. Now, this has happened.

DaveSkynet
Posts: 11
Joined: Wed Oct 18, 2017 5:25 pm

Re: Dvr will not record in live mode

Post by DaveSkynet » Wed Aug 07, 2019 3:17 pm

nateb wrote:
Wed Aug 07, 2019 10:52 am
We've actually updated the OSD to do exactly what Dave is asking. You should be able to just click the record button in live TV and start a recording. It's not really recommended because our system prefers full recordings, but it should work. You click the button and a nifty little animation will happen and the color will change.

So let's see why it's not working. Are you using the Windows 10 app to do the recording? And can you click the gear in the top right corner and tell me what version number you're on? I just tested in Win10 version 0806 and was able to record.
Also, when in live mode, under any circumstance, when I click the three-bar icon to the right, I get a grey screen that only says: "Your HDHomeRun DVR is ready to record." Normally it shows all recorded programs etc.

jasonl
Silicondust
Posts: 14067
Joined: Sun Oct 28, 2007 9:23 pm

Re: Dvr will not record in live mode

Post by jasonl » Wed Aug 07, 2019 4:14 pm

Is that on the same PC that the DVR is running on?

DaveSkynet
Posts: 11
Joined: Wed Oct 18, 2017 5:25 pm

Re: Dvr will not record in live mode

Post by DaveSkynet » Wed Aug 07, 2019 6:35 pm

jasonl wrote:
Wed Aug 07, 2019 4:14 pm
Is that on the same PC that the DVR is running on?
Yes.

signcarver
Expert
Posts: 8253
Joined: Wed Jan 24, 2007 1:04 am
Device ID: 131B34B7 13231F92 1070A18E 1073ED6F

Re: Dvr will not record in live mode

Post by signcarver » Wed Aug 07, 2019 7:22 pm

Did you do the loopback fix?

DaveSkynet
Posts: 11
Joined: Wed Oct 18, 2017 5:25 pm

Re: Dvr will not record in live mode

Post by DaveSkynet » Wed Aug 07, 2019 8:08 pm

signcarver wrote:
Wed Aug 07, 2019 7:22 pm
Did you do the loopback fix?
No. Explain to me exactly what that is. I searched for it, you and others recommended it, but nobody ever explained it.

EddieP
Posts: 79
Joined: Sat Jun 08, 2019 11:04 am

Re: Dvr will not record in live mode

Post by EddieP » Wed Aug 07, 2019 8:44 pm

DaveSkynet wrote:
Wed Aug 07, 2019 8:08 pm
signcarver wrote:
Wed Aug 07, 2019 7:22 pm
Did you do the loopback fix?
No. Explain to me exactly what that is. I searched for it, you and others recommended it, but nobody ever explained it.
https://info.hdhomerun.com/info/dvr:windows

mcewinter
Posts: 574
Joined: Wed Oct 14, 2009 4:36 pm
Device ID: 131044D3, 103188F3
Location: Chicago

Re: Dvr will not record in live mode

Post by mcewinter » Thu Aug 08, 2019 8:25 am

nateb wrote:
Wed Aug 07, 2019 10:52 am
It's not really recommended because our system prefers full recordings, but it should work.
Will it record what's in the buffer? It's been said by SD personnel that such a feature is to be included in SDs software.

It may be less relevant of a feature at this point in time as people do much less linear/real-time watching but that would potentially provide a "full recording".

nateb
Silicondust
Posts: 950
Joined: Mon Aug 06, 2018 3:22 pm
Device ID: 1051C73D, 10759F29

Re: Dvr will not record in live mode

Post by nateb » Thu Aug 08, 2019 10:31 am

mcewinter wrote:
Thu Aug 08, 2019 8:25 am
nateb wrote:
Wed Aug 07, 2019 10:52 am
It's not really recommended because our system prefers full recordings, but it should work.
Will it record what's in the buffer? It's been said by SD personnel that such a feature is to be included in SDs software.

It may be less relevant of a feature at this point in time as people do much less linear/real-time watching but that would potentially provide a "full recording".
Not right now. I don't think the app tracks past buffer to intelligently know when a show started, so to do that, we'd have to implement some logic. I'd need to talk with the devs to find out how hard that might be.

Post Reply