Subtitles are always on by default on app load

Help and support for HDHomeRun DVR and HDHomeRun software for Windows 10, Mac, Android, XBox, etc.
Post Reply
321liftoff
Posts: 137
Joined: Sat Apr 17, 2010 4:22 am
x 1

Subtitles are always on by default on app load

Post by 321liftoff »

On Nvidia shield

Version 20210624(app) / 20210623 (UI)

For at least the past month, when I enter the app and start playing a recording, subtitles are on by default. Volume is on.

If I stop playing, go back to the HDHOMERUN menu and select another recording, that video also shows subtitles.

I can manually disable them through the onscreen GUI, and that setting applies to all recordings and sticks for the remainder of the session.

If I exit the app and come back in, subtitles are enabled again. *Repeat*

Also, Muting (volume going off) toggles the subtitles and turns them off.

321liftoff
Posts: 137
Joined: Sat Apr 17, 2010 4:22 am
x 1

Re: Subtitles are always on by default on app load

Post by 321liftoff »

This issue is still happening.

Is there something I can do troubleshoot it, or get more data?

NedS
Silicondust
Posts: 2269
Joined: Mon Dec 10, 2018 12:38 pm
x 39

Re: Subtitles are always on by default on app load

Post by NedS »

I haven't seen this on my Nvidia Shield, but I have seen this on a Hisense Android TV in my guest bedroom when I checked it just now. I will work with the dev team to see what's going on.

agdw
Posts: 2
Joined: Wed Jul 07, 2021 1:35 pm

Re: Subtitles are always on by default on app load

Post by agdw »

I have the same problem on my 2018 Mac mini running MacOS 10.14.6. When I first installed, it was ok for a day, and then subtitles came on, and I can't get rid of them. Toggling the CC button doesn't fix it, neither does changing channels. Worse still, the subtitles sit in the middle of the screen, rather than the bottom. Even quitting HDHomeRun and relaunching doesn't help; the subtitles are still there! Please help, SiliconDust!

SoNic67
Posts: 188
Joined: Sat Dec 22, 2012 8:15 pm
x 5

Re: Subtitles are always on by default on app load

Post by SoNic67 »

Subtitles are off on Windows 10 and LG apps too... no matter what is the color of that CC.
I want them "ON" sometimes, but not always (example watching at night, with low volume).
Last edited by SoNic67 on Fri Jul 09, 2021 6:33 am, edited 1 time in total.

agdw
Posts: 2
Joined: Wed Jul 07, 2021 1:35 pm

Re: Subtitles are always on by default on app load

Post by agdw »

I think I have worked out how to sort the problem on my Mac. It’s a mix of toggling the Speaker icon at the left of the control bar and the CC button over to the right. Eventually it will say ‘Subtitles Off’ and, since then, mine have not come back on again. That’s on a Mac - I don’t know if it will be the same for Windows.

321liftoff
Posts: 137
Joined: Sat Apr 17, 2010 4:22 am
x 1

Re: Subtitles are always on by default on app load

Post by 321liftoff »

NedS wrote: Sat Jul 03, 2021 2:15 am I haven't seen this on my Nvidia Shield, but I have seen this on a Hisense Android TV in my guest bedroom when I checked it just now. I will work with the dev team to see what's going on.
Any updates? It is still happening on my Nvidia shield.

My Android phone does not have this problem.

321liftoff
Posts: 137
Joined: Sat Apr 17, 2010 4:22 am
x 1

Re: Subtitles are always on by default on app load

Post by 321liftoff »

@NedS any updates on resolving this issue?

NedS
Silicondust
Posts: 2269
Joined: Mon Dec 10, 2018 12:38 pm
x 39

Re: Subtitles are always on by default on app load

Post by NedS »

321liftoff wrote: Fri Jul 23, 2021 9:36 am @NedS any updates on resolving this issue?
Unfortunately, I'm having inconsistent results in trying to replicate the issue. The current theory is that sometimes the app isn't correctly detecting when volume is muted or not. Or the toggled state is starting out inverted, somehow. I will press the issue internally and see what we can come up with.

321liftoff
Posts: 137
Joined: Sat Apr 17, 2010 4:22 am
x 1

Re: Subtitles are always on by default on app load

Post by 321liftoff »

Is there something I can do? Install a debug version of the app? This condition is always present, without exception, when starting the app on my Nvidia shield and playing a recorded video.

I also noticed last night that the app is not accepting re-ordering the priority of tasks: after moving something to the top and levering the page, the order of the tasks is the same as before the change. I don't know if that is related to this issue...

I did notice that the reorder icon was changed from the hamburger menu icon to an up/down arrow icon which is a nice change.

signcarver
Expert
Posts: 9863
Joined: Wed Jan 24, 2007 1:04 am
Device ID: 10A05954 10802091 131B34B7 13231F92 1070A18E 1073ED6F 15300C36
x 22

Re: Subtitles are always on by default on app load

Post by signcarver »

For me it is worse now as they are not on by default. I checked both Android and windows both with and without ac3 passthrough set.

Can we please get an option for the default setting on the settings screen as I think that should help both camps.

321liftoff
Posts: 137
Joined: Sat Apr 17, 2010 4:22 am
x 1

Re: Subtitles are always on by default on app load

Post by 321liftoff »

Any update on resolving the subtitles always on?

Is there anything I can do to assist troubleshooting?

HDHRBevo
Posts: 124
Joined: Thu Apr 16, 2009 9:40 am

Re: Subtitles are always on by default on app load

Post by HDHRBevo »

Can we please get an option for the default setting on the settings screen as I think that should help both camps.
^ +1 !!

In this thread:
viewtopic.php?f=119&t=75521
Thu Aug 05, 2021 10:27 am post
Nickk indicates a fix will be in the next UI update. Unfortunately, he does not say what form that fix will take. Further, it would be helpful to have a "general" time-frame WHEN we might expect that UI update.

Thanks
Gary
Fire TV Cube, Gen 2

nickk
Silicondust
Posts: 17177
Joined: Tue Jan 13, 2004 9:39 am
x 102

Re: Subtitles are always on by default on app load

Post by nickk »

HDHRBevo wrote: Fri Aug 20, 2021 10:40 am In this thread:
viewtopic.php?f=119&t=75521
Thu Aug 05, 2021 10:27 am post
Nickk indicates a fix will be in the next UI update. Unfortunately, he does not say what form that fix will take. Further, it would be helpful to have a "general" time-frame WHEN we might expect that UI update.
That issue related to DVB subtitles where the last subtitle would stick on the screen when subtitles were turned off. Already fixed and released.

Nick

HDHRBevo
Posts: 124
Joined: Thu Apr 16, 2009 9:40 am

Re: Subtitles are always on by default on app load

Post by HDHRBevo »

Thanks much for the clarification Nick. On my cube, it seemed that at one time the subtitle setting stuck across startups. But certainly does not now. I have to turn them on each time I start the app. Fortunately, the setting does hold from one title to the next in the same session. Any change of getting a config "setting" so they can be controlled better?

Thanks
Gary

Post Reply