WMC running on Win7 VM

Help and support with third-party TV software.
Windows Media Center, J River Media Center, Next PVR, MythTV, InstaTV, etc.
SpencerC
Posts: 80
Joined: Fri Sep 23, 2016 7:40 pm

Re: WMC running on Win7 VM

Postby SpencerC » Thu Oct 11, 2018 11:48 am

Yes... since it is a win 7 vm any should work (provided not h.264, only xbox or echo support h.264 however comcast often encodes their h.264 so it doesn't work on an extender). There are much easier ways to get wmc on win 10 when not concerned with drm.

Edit: reread your post, pc's are not extenders if that is what you are asking.
Yes that is what I was asking, so its a no go to get my PC as an extender. OK. I had WMC running on my Win10 machine, but every update broke it. I even had the Windows Update service disabled and MS somehow managed to update my machine. The last anniversary update updated playready and now WMC can no longer see the HDHomeRun Prime cable card tuner. I've been running the HDHomeRun app with DVR service as an alternative to WMC, but I am so frustrated with the UI that I am trying to get back to WMC without going back to Win7. Thanks for your assistance SignCarver!

cmfromohio56
Posts: 5
Joined: Wed Jun 20, 2018 3:36 am

Re: WMC running on Win7 VM

Postby cmfromohio56 » Tue Dec 25, 2018 5:36 pm

Hello All,

I built a Win7 64bit virtual machine using VMware workstation 12 player on my Win10 machine. I installed the HDHomeRun software on the VM and it recognizes the tuner. WMC couldn't see the tuner until I disabled the Windows Firewall. During live tv setup it gave an error saying that it failed to update playready. I retried 3 times and it appeared to go thru. When I go to live tv, live tv begins to play then errors out with "Display driver error. The video playback device does not support playback of protected content." I downloaded playready and uninstalled and reinstall it. It didn't help. Also when WMC is in full screen mode all I get is a black screen. I have to alt-tab out and take it out of full screen. Any help would be appreciated.

Thanks,

Spencer C.
hello what windows 7 do you have on vm machine is it Windows7_Home_Premium_SP1_x64 or something else ?

SpencerC
Posts: 80
Joined: Fri Sep 23, 2016 7:40 pm

Re: WMC running on Win7 VM

Postby SpencerC » Tue Feb 05, 2019 5:57 pm

Sorry, just saw this now. It is Enterprise version.


Return to “Third Party Software”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest