HDHR4-2US "no video data" problem with latest beta firmware - kajhglksdjfhglk

Reception, channel detection, network issues, CableCARD setup, etc.
Post Reply
kajhglksdjfhglk
Posts: 3
Joined: Thu Apr 29, 2021 12:57 pm

HDHR4-2US "no video data" problem with latest beta firmware - kajhglksdjfhglk

Post by kajhglksdjfhglk »

I'm still having issues. I upgraded to the beta firmware 2 weeks ago, wife told me last night she started getting the weak signal again. Running detect channels now picks up nothing. Antenna is in attic and hasn't moved. If I power the HD Homerun off and on again, everything works again, for a while.

kajhglksdjfhglk
Posts: 3
Joined: Thu Apr 29, 2021 12:57 pm

Re: HDHR4-2US "no video data" problem with latest beta firmware - kajhglksdjfhglk

Post by kajhglksdjfhglk »

I enabled sending diagnostic, ran a channel scan. Here's my device id: 1045AB65

NedS
Silicondust
Posts: 2088
Joined: Mon Dec 10, 2018 12:38 pm
x 55

Re: HDHR4-2US "no video data" problem with latest beta firmware - kajhglksdjfhglk

Post by NedS »

Is it intermittent? The signal levels look good, but there's some spikes of high RF in the VHF band, which could point to some RF interference. A little bit in the UHF band where cellphone towers operate, so it could be harmonics from that. An LTE filter might help out.

kajhglksdjfhglk
Posts: 3
Joined: Thu Apr 29, 2021 12:57 pm

Re: HDHR4-2US "no video data" problem with latest beta firmware - kajhglksdjfhglk

Post by kajhglksdjfhglk »

It's only intermittent in that everything works perfectly after rebooting the HDHomeRun. After a few days though, nothing works. Can't tune to any channels, channel scan comes up empty. Reboot box, channel scan finds 98 channels, tuner works great. This has been a solid setup for years until I decided to upgrade the firmware. I would pay money to get my old firmware back at this point.

NedS
Silicondust
Posts: 2088
Joined: Mon Dec 10, 2018 12:38 pm
x 55

Re: HDHR4-2US "no video data" problem with latest beta firmware - kajhglksdjfhglk

Post by NedS »

kajhglksdjfhglk wrote: Fri May 07, 2021 1:12 pm It's only intermittent in that everything works perfectly after rebooting the HDHomeRun. After a few days though, nothing works. Can't tune to any channels, channel scan comes up empty. Reboot box, channel scan finds 98 channels, tuner works great. This has been a solid setup for years until I decided to upgrade the firmware. I would pay money to get my old firmware back at this point.
Please send us an e-mail at support@silicondust.com and mention this thread and your shipping address. We will try sending you a new power supply.

Post Reply