HDHR4-2US (Connect) lost all channels after 20200907 - scottshoenfelt

Reception, channel detection, network issues, CableCARD setup, etc.
Post Reply
scottshoenfelt
Posts: 3
Joined: Wed Sep 16, 2020 6:25 pm

HDHR4-2US (Connect) lost all channels after 20200907 - scottshoenfelt

Post by scottshoenfelt »

So I am having the same issue, with a Connect Duo in Tampa broadcast market.

Device ID 1062618F

I thought it was the Connect going bad, so I purchased a new one and hooked it up to my existing rig (and replaced the power supply) using the 20200723 firmware. I am still having the same problem detecting channels.

Originally, I was getting only channel 32 (and 32.1 etc) on the 20200907 firmware which is weird since that's not a particularly strong channel or anything.

Today, with both Connect boxes, I get about 10 channels on the antenna detect but not my actual strongest local channels. The channel detect is very inconsistent and channels continually drop on/off the detect list on both boxes (and thus both firmwares).

I have an LTE filter but adding/removing has no impact.

I do not have any in-line amp. Never needed it.

I feel like the problem is not the Connect box, but thought my issues sounded very similar to OP so thought having additional data might help.

Tomorrow weather permitting I will pull my 100ft ethernet cable out to the antenna and hook up the Connect box direct to the antenna and report results.

scottshoenfelt
Posts: 3
Joined: Wed Sep 16, 2020 6:25 pm

Re: HDHR4-2US (Connect) lost all channels after 20200907

Post by scottshoenfelt »

Hey OP, what part of Texas are you in? Gulf Coast region by any chance?

nickk
Silicondust
Posts: 15989
Joined: Tue Jan 13, 2004 9:39 am

Re: HDHR4-2US (Connect) lost all channels after 20200907 - scottshoenfelt

Post by nickk »

Thanks for enabling diagnostic logging.

I split your posts into a new thread as the problem you are seeing is different to the original thread (and your HDHomeRun isn't a HDHR4-2US).

The scan log shows almost no signal. The HDHomeRun is doing a good job of detecting channels but at those low levels you will likely experience reception problems.

What is your antenna/amplifier/splitter layout?

Nick

MonkMad
Posts: 20
Joined: Tue Oct 13, 2015 7:38 pm
Device ID: 10430024, 131A4FBC

Re: HDHR4-2US (Connect) lost all channels after 20200907

Post by MonkMad »

scottshoenfelt wrote:
Wed Sep 16, 2020 6:51 pm
Hey OP, what part of Texas are you in? Gulf Coast region by any chance?
Yes sir; served by KUHT TV 8 ;)

Post Reply