Running multiple antenna tuners

Reception, channel detection, network issues, CableCARD setup, etc.
Post Reply
gryphus
Posts: 1
Joined: Mon Apr 27, 2020 10:08 pm

Running multiple antenna tuners

Post by gryphus »

Hi,
Does anyone know if there is an issue with running multiple antenna tuners on the same network. Can I use 2, HD HomeRun Connect Quatro on the same ethernet network?
Thanks.

tonywagner
Posts: 166
Joined: Wed Sep 19, 2018 8:25 am

Re: Running multiple antenna tuners

Post by tonywagner »

Should be no issue. A lot of people run multiple, and the SD config site/apps are designed to support multiple tuners.

signcarver
Expert
Posts: 8843
Joined: Wed Jan 24, 2007 1:04 am
Device ID: 131B34B7 13231F92 1070A18E 1073ED6F 15300C36

Re: Running multiple antenna tuners

Post by signcarver »

Since you mentioned multiple antennas one thing to be aware of is that the modern method of tuning (which sd uses in their software) is dependent on the scan. Though very rare, in some areas if you have the antennas aimed in different directions you may have conflicting channels of the same virtual channel number and the guide/dvr treats the numbers the same so if there are 2 different channel "5.1's" you wouldn't always pull from the tuner that the guide information is for so i would suggest disabling any of the conflicting channels on the box that picked up the less desired channel. You may also wish to disable channels that are of weaker quality so the best tuner will be used.

Post Reply