HDHOMERUN FLEX 4 Tuner

Reception, channel detection, network issues, CableCARD setup, etc.
Post Reply
weberman1944
Posts: 4
Joined: Tue Sep 21, 2021 11:57 am
x 1

HDHOMERUN FLEX 4 Tuner

Post by weberman1944 »

My HDHomerun FLEX 4 tuner is over heating. yesterday I started losing a lot of OTA channels most importantly ABC. Got error message "Tuner Problem Causing Reception Problem". So today I felt the unit and it was very hot. I unplugged it for about an hour and now get 4 more channels including ABC but still miss the mostly unimportant 20 or so upper channels that I used to get.
Is this a common problem or is my unit likely defective? I first noticed this in Channels when I got the message "Playback Failed".

williaml99
Posts: 15
Joined: Sun Jan 03, 2016 1:09 pm

Re: HDHOMERUN FLEX 4 Tuner

Post by williaml99 »

[removed by moderator - not related to OP's issue]

nickk
Silicondust
Posts: 17287
Joined: Tue Jan 13, 2004 9:39 am
x 95

Re: HDHOMERUN FLEX 4 Tuner

Post by nickk »

Best to file a trouble ticket - support will check diagnostics and scan results, then RMA if it looks like there is a problem with the unit.

Nick

weberman1944
Posts: 4
Joined: Tue Sep 21, 2021 11:57 am
x 1

Re: HDHOMERUN FLEX 4 Tuner

Post by weberman1944 »

I went to my.hdhomerun.com and unchecked the send diagnostics. I then rechecked it. Does this send the diagnostics as there is nothing to tell it to send? My router keeps losing connection to my HDHomerun.

nickk
Silicondust
Posts: 17287
Joined: Tue Jan 13, 2004 9:39 am
x 95

Re: HDHOMERUN FLEX 4 Tuner

Post by nickk »

What is the Device ID?

weberman1944
Posts: 4
Joined: Tue Sep 21, 2021 11:57 am
x 1

Re: HDHOMERUN FLEX 4 Tuner

Post by weberman1944 »

device ID 10A02C6F

NedS
Silicondust
Posts: 2364
Joined: Mon Dec 10, 2018 12:38 pm
x 52

Re: HDHOMERUN FLEX 4 Tuner

Post by NedS »

We're getting closer, now we just need a scan:
  1. Please go to the http://my.hdhomerun.com/ site
  2. Click your HDHomeRun's device ID
  3. Click Channel Lineup
  4. Click on Detect Channels
Then reply back

weberman1944
Posts: 4
Joined: Tue Sep 21, 2021 11:57 am
x 1

Re: HDHOMERUN FLEX 4 Tuner

Post by weberman1944 »

I get it to work for a while by rebooting the HDHomerun Flex but it keeps dropping 26.1(ABC) 26.2 and a bunch of the higher channels which I don't care about and then disappears. It works and the drops out. I never know what it is going to do. It worked great for several months as I purchased it in May 2021 it on the SiliconDust store on Amazon. My wife is giving me a hard time as she cannot get a show on ABC. So I am wondering if I really need this unit as FUBO has all my local channels and is Totally Reliable.

NedS
Silicondust
Posts: 2364
Joined: Mon Dec 10, 2018 12:38 pm
x 52

Re: HDHOMERUN FLEX 4 Tuner

Post by NedS »

Please open a support ticket and mention this thread and we will arrange for a replacement unit: https://www.silicondust.com/support/trouble-ticket/

Post Reply