HDHR5 Loss of channels/signal strength - hancox

Reception, channel detection, network issues, CableCARD setup, etc.
Post Reply
hancox
Posts: 39
Joined: Sun Aug 20, 2017 5:53 am
x 2

HDHR5 Loss of channels/signal strength - hancox

Post by hancox »

Kind of similar issue here. This has happened more than once now, including last night.

My HDHR5-4K will go completely wonky. It responds on the network, appears to be functioning, but won't tune anything. A channel scan finishes in a second or 2, and yields no channels.

A reboot of the box, and it's fine again - channel scan immediately gives the expected channels back.

I turned diagnostics on ( 1080FEC6 )

NedS
Silicondust
Posts: 2032
Joined: Mon Dec 10, 2018 12:38 pm
x 52

Re: HDHR5 Loss of channels/signal strength

Post by NedS »

hancox wrote: Fri Apr 16, 2021 4:42 am Kind of similar issue here. This has happened more than once now, including last night.

My HDHR5-4K will go completely wonky. It responds on the network, appears to be functioning, but won't tune anything. A channel scan finishes in a second or 2, and yields no channels.

A reboot of the box, and it's fine again - channel scan immediately gives the expected channels back.

I turned diagnostics on ( 1080FEC6 )
We also need a channel scan:
  1. Go to the http://my.hdhomerun.com/ site
  2. Click your HDHomeRun's device ID
  3. Click Channel Lineup
  4. Click on Detect Channels

Reply back to this post and we will check the logs.

hancox
Posts: 39
Joined: Sun Aug 20, 2017 5:53 am
x 2

Re: HDHR5 Loss of channels/signal strength

Post by hancox »

done @ ~712AM EDT

nickk
Silicondust
Posts: 16727
Joined: Tue Jan 13, 2004 9:39 am
x 87

Re: HDHR5 Loss of channels/signal strength - hancox

Post by nickk »

Hi,

What app are you using?

Can you please run a channel scan on the device itself - go to the device webpage, select Channel Lineup, Detect Channels.

Nick

hancox
Posts: 39
Joined: Sun Aug 20, 2017 5:53 am
x 2

Re: HDHR5 Loss of channels/signal strength - hancox

Post by hancox »

I ran the channel scan from the device itself. You may see additional channel scans based on rabbitear's live bandscans. I can stop for a time, if it helps.

hancox
Posts: 39
Joined: Sun Aug 20, 2017 5:53 am
x 2

Re: HDHR5 Loss of channels/signal strength - hancox

Post by hancox »

My HDHR5 is currently in this bad state. Ran a couple of manual scans, no channels detected. I’ll keep it in this state for a while. Let me know if you need more info, @nickk.

NedS
Silicondust
Posts: 2032
Joined: Mon Dec 10, 2018 12:38 pm
x 52

Re: HDHR5 Loss of channels/signal strength - hancox

Post by NedS »

hancox wrote: Fri Apr 23, 2021 5:50 am My HDHR5 is currently in this bad state. Ran a couple of manual scans, no channels detected. I’ll keep it in this state for a while. Let me know if you need more info, @nickk.
Please e-mail us at support@silicondust.com, mention this thread, and we will arrange for a replacement.

hancox
Posts: 39
Joined: Sun Aug 20, 2017 5:53 am
x 2

Re: HDHR5 Loss of channels/signal strength - hancox

Post by hancox »

Thanks. Sent.

orbot
Posts: 6
Joined: Wed Mar 03, 2021 11:30 am
Device ID: 1067A183 1067A7DF 1067B6F8 1080F019

Re: HDHR5 Loss of channels/signal strength - hancox

Post by orbot »

This sounds like the same frozen tuner error from this thread: viewtopic.php?f=125&t=75096

This happens on all my hdhomeruns (3x hdhr5, 1x hdhr4k). You can get around this by letting a script run in the background that periodically checks the status of your tuner and automatically reboots it if necessary.

hancox
Posts: 39
Joined: Sun Aug 20, 2017 5:53 am
x 2

Re: HDHR5 Loss of channels/signal strength - hancox

Post by hancox »

Yep - basically exactly this, and same reboot fixes.

ffhamm
Posts: 1
Joined: Tue Apr 27, 2021 7:08 am

Re: HDHR5 Loss of channels/signal strength - hancox

Post by ffhamm »

Mine did this this am as well. HDHR5-4k SW version 20210224. Does not show any channels. Device ID 1080f2e0. Last log entry shows 20210427-04:57:30 Tuner: tuner2 http stream ended (remote closed). Rescan is almost immediate and shows no channels found. Channel lineup shows 0 channels.
Send diagnostic information is turned on.

Should I do anything else prior to reboot that may help the developers?


Jeff

hancox
Posts: 39
Joined: Sun Aug 20, 2017 5:53 am
x 2

Re: HDHR5 Loss of channels/signal strength - hancox

Post by hancox »

NedS wrote: Fri Apr 23, 2021 9:43 pm
hancox wrote: Fri Apr 23, 2021 5:50 am My HDHR5 is currently in this bad state. Ran a couple of manual scans, no channels detected. I’ll keep it in this state for a while. Let me know if you need more info, @nickk.
Please e-mail us at support@silicondust.com, mention this thread, and we will arrange for a replacement.
Sent a follow-up mail to support given the beta firmware release - no answer. Mind replying, before i take action?

Post Reply