Unable to Play Channel - Errors

Reception, channel detection, network issues, CableCARD setup, etc.
JuanJax
Posts: 9
Joined: Thu Sep 06, 2018 3:09 pm

Unable to Play Channel - Errors

Postby JuanJax » Fri Sep 14, 2018 10:46 am

All of a sudden, I'm not able to view my tuners on the big screen...
When I launch HDHomeRun apps the tuners are initialize and I see both tuners (Connect Duo and Extend).
However, I'm emediatly prompted with this error:
"Unable to play channel
Unknown Channel"
It's very strange as it only happens on my Android TV (Sony Bravia)
Error Also occurs on both of my Fire Stick TV. It was all working fine til a few minutes ago!

The weirdest thing is that the app seems fine on my phone and tablet.
TV's and Firesticks are on the same wifi Network than the phone, tablets.
I even hardwired the Ethernet adapter in the TV to no avail.

Any ideas??? Why are the TV/Firesticks having this issue?

JuanJax
Posts: 9
Joined: Thu Sep 06, 2018 3:09 pm

Re: Unable to Play Channel - Errors

Postby JuanJax » Fri Sep 14, 2018 4:41 pm

Wondering if some else is experiencing these issues or can offer some insights oof what can be wrong here. I just tried on a MiBox Android TV and had the same exact issues as of the Firesticks and Sony Bravia. I'm at a lost! Can someone Help? Please.

JuanJax
Posts: 9
Joined: Thu Sep 06, 2018 3:09 pm

Re: Unable to Play Channel - Errors

Postby JuanJax » Fri Sep 14, 2018 4:42 pm

Wondering if some else is experiencing these issues or can offer some insights oof what can be wrong here. I just tried on a MiBox Android TV and had the same exact issues as of the Firesticks and Sony Bravia. I'm at a lost! Can someone Help? Please.

zoster63
Posts: 4
Joined: Fri Jan 05, 2018 6:14 am

Re: Unable to Play Channel - Errors

Postby zoster63 » Fri Sep 14, 2018 4:59 pm

I’m having the same issue but only the unencrypted channels are getting message on our channel all other channels HBO Showtime starz are working. What’s even stranger is when I go to the PC that is my DVR and Go to HD homerun set up and I select a regular channel and it tunes it with.windows media player after I close that out all the channels start working again for a while and then randomly it stops again. I’m using Xbox ones and Windows 10 machine as the DVR

JuanJax
Posts: 9
Joined: Thu Sep 06, 2018 3:09 pm

Re: Unable to Play Channel - Errors

Postby JuanJax » Fri Sep 14, 2018 6:58 pm

Definitely something strange going on. I'm subscribe to the Premium TV and not even those channel work, but they do work on Phone and Tablet. (HDHomeRun App); but not on Android TV and Firesticks... :shock: :shock:

JuanJax
Posts: 9
Joined: Thu Sep 06, 2018 3:09 pm

Re: Unable to Play Channel - Errors

Postby JuanJax » Fri Sep 14, 2018 7:23 pm

Actually, not everything is broke. No blayback on any Android devices. Same error.

JuanJax
Posts: 9
Joined: Thu Sep 06, 2018 3:09 pm

Re: Unable to Play Channels - Errors

Postby JuanJax » Fri Sep 14, 2018 7:24 pm

Actually, now everything is broke! No playback on any Android devices. Same error.

Hadn't try :?: on my windows machine. Plex still works (Live TV).

Is there's someone from SiliconDust that looks into these forums? Or am I just wasting my time and effort.

Hmm. Think it's time to return all this equipment before it's too late and cancel my Premium TV subscription.

JuanJax
Posts: 9
Joined: Thu Sep 06, 2018 3:09 pm

Re: Unable to Play Channel - Errors

Postby JuanJax » Sat Sep 15, 2018 11:42 am

Found the Source of my problem.

Plex is running on a WD My Cloud Home Storage.
That sort of took over routing and everything else in my home rendering the Tuner unavailable.
I disconnected the unit and reset routers and everything is back to normal.

I'm taking the WD Device to be looked out by security team.


Return to “HDHomeRun Hardware Setup & Troubleshooting”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests