Search found 29 matches

by jfabernathy
Tue Mar 19, 2019 2:13 pm
Forum: HDHomeRun Hardware Setup & Troubleshooting
Topic: OTA station has pixelation with 100% signal
Replies: 171
Views: 13410

Re: OTA station has pixelation with 100% signal

You can add WRAL (Raleigh, NC) to the list. It has started the same erratic behavior. It made it almost impossible to watch the ACC Tourney.
I just checked my reception on the Quatro with WRAL, WTVD and WNCN. All were fine. I'm in Johnston County, south of Garner.
by jfabernathy
Mon Feb 25, 2019 8:19 pm
Forum: HDHomeRun Hardware Setup & Troubleshooting
Topic: OTA station has pixelation with 100% signal
Replies: 171
Views: 13410

Re: OTA station has pixelation with 100% signal

okay, I tested 11-1 in Raleigh tonight with the Quatro. It seems to be fixed for now.
by jfabernathy
Mon Feb 25, 2019 7:45 pm
Forum: HDHomeRun Hardware Setup & Troubleshooting
Topic: OTA station has pixelation with 100% signal
Replies: 171
Views: 13410

Re: OTA station has pixelation with 100% signal

Anyone that has had this problem with channel 11 in Raleigh/Durham with the quatro, checked it out tonight? I have been monitoring it tonight on mine and it has been completely stable, a constant signal of around 100%. Don’t know if something has changed would like to know if others are getting the...
by jfabernathy
Wed Jan 16, 2019 9:40 am
Forum: HDHomeRun Hardware Setup & Troubleshooting
Topic: OTA station has pixelation with 100% signal
Replies: 171
Views: 13410

Re: OTA station has pixelation with 100% signal

Because the HDHR viewer picks the wrong tuner for 11.1, I had to find another viewer. I have a Nvidia Shield TV on my UHD TV and use ProgTV beta app for live TV watching. It works off of m3u playlist and I just built a list that used the IP address of my HDHR Connect instead of my Quatro. It even ca...
by jfabernathy
Sat Jan 05, 2019 4:24 pm
Forum: HDHomeRun Hardware Setup & Troubleshooting
Topic: OTA station has pixelation with 100% signal
Replies: 171
Views: 13410

Re: OTA station has pixelation with 100% signal

If I wanted to avoid the potential problems of the new hardware, I'd look online for a new or used Connect of the older generation like the 1043ECAB.
by jfabernathy
Fri Jan 04, 2019 12:59 pm
Forum: HDHomeRun Hardware Setup & Troubleshooting
Topic: OTA station has pixelation with 100% signal
Replies: 171
Views: 13410

Re: OTA station has pixelation with 100% signal

I ordered a Connect Duo from Amazon and swapped it out with the Quattro I'm having these same issues with and it is rock solid. There is obviously something wrong with some of these Quattros and SD is slow to fix. Two Duo's are the same price as one Quattro, so I am returning the Quattro and will o...
by jfabernathy
Thu Dec 20, 2018 3:48 am
Forum: HDHomeRun Hardware Setup & Troubleshooting
Topic: OTA station has pixelation with 100% signal
Replies: 171
Views: 13410

Re: OTA station has pixelation with 100% signal

Silicon Dust has been awfully quiet about any coming firmware fixes for the Duo/Quatro tuners. Sick of waiting so I bought a Connect and it's working fine. I feel abused. I don't know how you use your HDHR's but I use them for Mythtv backend recording of OTA ATSC programming. With that software it'...
by jfabernathy
Sat Dec 08, 2018 4:11 am
Forum: HDHomeRun Hardware Setup & Troubleshooting
Topic: OTA station has pixelation with 100% signal
Replies: 171
Views: 13410

Re: OTA station has pixelation with 100% signal

Is this the same issue we are seeing in the Baltimore area for channels WBAL (11.1) and WJZ (13.1)? Note sure, but if you open an issue with the technical support team at SiliconDust they could run the same test on your HDHR to see. If I were them I'd want a wide sample of stations causing problems...
by jfabernathy
Wed Dec 05, 2018 12:10 pm
Forum: HDHomeRun Hardware Setup & Troubleshooting
Topic: OTA station has pixelation with 100% signal
Replies: 171
Views: 13410

Re: OTA station has pixelation with 100% signal

We have confirmed a problem relating to WTVD Channel 11 (Raleigh). It looks like the demodualtor firmware is not adapting to the signal correctly resulting in errors. We are working with our demodulator vendor to get it resolved. Once resolved it will be fixed via a firmware update. Note that the W...
by jfabernathy
Sat Dec 01, 2018 5:20 am
Forum: HDHomeRun Hardware Setup & Troubleshooting
Topic: OTA station has pixelation with 100% signal
Replies: 171
Views: 13410

Re: OTA station has pixelation with 100% signal

I have had the very same issue as all of you. I solved the problem by inserting 10 to 20 dB of attenuation out the input of the Quattro. It solves the problem. The tuner is very sensitive and your signal is too hot for it so end up with drop outs. for me that would mean loosing some stations. I'm e...
by jfabernathy
Fri Nov 30, 2018 4:52 pm
Forum: HDHomeRun Hardware Setup & Troubleshooting
Topic: OTA station has pixelation with 100% signal
Replies: 171
Views: 13410

Re: OTA station has pixelation with 100% signal

Any status update? One of the following would be helpful... 1) Haven't had much time to analyze and don't understand the problem 2) Spent lots of time and don't understand the problem 3) Understand the problem, but don't know a solution 4) Understand the problem, know solution but not sure how to i...
by jfabernathy
Wed Nov 28, 2018 10:10 am
Forum: HDHomeRun Hardware Setup & Troubleshooting
Topic: OTA station has pixelation with 100% signal
Replies: 171
Views: 13410

Re: OTA station has pixelation with 100% signal

my sample.ts was in the directory I ran the command from. I uploaded it to my Google drive and replies with the link
by jfabernathy
Tue Nov 27, 2018 3:25 pm
Forum: HDHomeRun Hardware Setup & Troubleshooting
Topic: OTA station has pixelation with 100% signal
Replies: 171
Views: 13410

Re: OTA station has pixelation with 100% signal

I just got an email from SD about running another test and capturing video from Channel 11 in Raleigh. I posted the video on Google Drive for them to see. In 1 minute it broke up 3 times. Not sure what the commands did, but it set some filter.

More later. Hopefully, they are coming up with a fix.
by jfabernathy
Sat Nov 24, 2018 3:30 pm
Forum: HDHomeRun Hardware Setup & Troubleshooting
Topic: OTA station has pixelation with 100% signal
Replies: 171
Views: 13410

Re: OTA station has pixelation with 100% signal

If you do a fresh install of the HD Homerun software it will update the firmware. I use the config program a lot for testing and it has an option for updating firmware
by jfabernathy
Sat Nov 24, 2018 11:29 am
Forum: HDHomeRun Hardware Setup & Troubleshooting
Topic: OTA station has pixelation with 100% signal
Replies: 171
Views: 13410

Re: OTA station has pixelation with 100% signal

The latest firmware is on the SD site in the Download section. You use the hdhomerun_config utility to update the firmware

Go to advanced search